Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:553270
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.01.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3
2.  Kontroles jēdziens    4
3.  Kontrole kā sistēma    6
4.  Aspekta pieejas pielietošana atkarībā uz organizācijas kontroles Procesu    8
5.  Politiskā un tiesiskā kontrole    9
6.  Kontroles process    10
7.  Nobeigums    13
8.  Izmantotā literatūra    14
Фрагмент работы

Tir­gus eko­no­mi­ka no­sa­ka uz­ņē­mē­ja rī­cī­bu pē­tīt un ap­mie­ri­nāt pie­pra­sī­ju­mu, or­ga­ni­zēt ti­kai pie­pra­sī­tu pro­duk­tu ra­žo­ša­nu un vi­su da­rīt tā, lai no­dro­ši­nā­tu peļ­ņu ta­gad un arī nā­kot­nē. Tir­gus pie­spiež uz­ņē­mē­ju pat­stā­vī­gi do­māt par uz­ņē­mu­ma dar­bī­bas efek­ti­vi­tā­tes pa­aug­sti­nā­ša­nu, par ne­pie­cie­ša­ma­jām iz­mai­ņām un uz­ņem­ties at­bil­dī­bu par pie­ņem­to lē­mu­mu se­kām.
Kā zi­nāms, tad Lat­vi­jai viens no pri­ori­tā­ra­jiem uz­de­vu­miem ir ie­stā­ša­nās Ei­ro­pas Sa­vie­nī­bā, ku­rā no­teik­ta brī­va ka­pi­tā­la, brī­va pre­ču, pa­kal­po­ju­mu un dar­ba­spē­ka kus­tī­ba starp Sa­vie­nī­bas da­līb­val­stīm. Tas no­zī­mē, ka uz­ņē­mē­jiem jā­sa­ga­ta­vo­jas dau­dzām bū­tis­kām pār­mai­ņām eko­no­mis­ka­jā dzī­vē, jā­iemā­cās va­dīt sa­vu pro­duk­tu tir­gū. Lai uz­ņē­mējs va­rē­tu sek­mī­gi ar sa­vu pro­duk­ci­ju ie­iet tir­gū, vi­ņam jā­veic rū­pī­ga iz­pē­te un ana­lī­ze. Pie tam, iz­strā­dā­jot mār­ke­tin­ga lē­mu­mus, jā­ņem vē­rā iz­mai­ņas, kas no­tiek so­ci­āla­jā jo­mā un teh­no­lo­ģi­jās. Šim no­lū­kam ir ne­pie­cie­šams īpašs dar­bī­bas veids- me­nedž­ments.
Me­nedž­ments ir dar­bī­bu kom­plekss, ie­skai­tot plā­no­ša­nu, or­ga­ni­zē­ša­nu, mo­ti­vē­ša­nu un kon­tro­li, kas ir vērsts uz or­ga­ni­zā­ci­jas dar­bi­nie­ku, fi­nan­su, ma­te­ri­ālu un in­for­mā­ci­jas re­sur­su pil­nī­gā­ku iz­man­to­ša­nu, lai or­ga­ni­zā­ci­jas mēr­ķus sa­snieg­tu ar augst­āku efek­ti­vi­tā­ti.
Ša­jā dar­bā es vē­los sī­kāk ap­ska­tīt vie­nu no me­nedž­men­ta fun­kci­jām, tā ir kon­tro­le.


Kon­tro­les jē­dziens.


Ter­mins “kon­tro­le” nav vien­no­zī­mīgs. Tul­ko­jot no fran­ču va­lo­das vārds kon­tro­le no­zī­mē – pār­bau­des do­ku­men­tu, kas tiek no­for­mēts 2 ek­semp­lā­ros vai 2 pie­rak­stos.
Il­gā­kā lai­ka pe­ri­odā kon­tro­les jē­dziens ti­ka sais­tīts ar do­ku­men­tu pa­rei­zu sa­stā­dī­ša­nu, liel­ap­jo­ma žur­nā­lu ie­rak­stiem un tml. Kon­tro­le kā pa­rā­dī­ba tiek aso­ci­ēta gal­ve­no­kārt grā­mat­ve­žiem, ka­sie­riem, fi­nan­šu dar­bi­nie­kiem. Vārd­nī­cās un en­cik­lo­pē­di­jās kon­tro­le tiek no­teik­ta- kā kaut kā pār­bau­de; to vai ci­tu dar­bī­bu pār­bau­des pa­rei­zī­ba rūp­nie­cī­bas no­za­rē un va­dī­bas no­za­rē; no­vē­ro­ša­na ar mēr­ķi pār­bau­dīt; ie­stā­de vai kāds, kas no­dar­bo­jas ar uz­skai­šu pār­bau­di.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1208024
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация