Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:435837
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.02.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Vēsturiskie apstākļi un cēloņi, dēļ kuriem radās klasiskais liberālisms    4
  Klasiskais liberālisms un tā idejas    5
  Vēsturiskie apstākļi un cēloņi, dēļ kuriem radās ekonomiskais liberālisms    7
  Ekonomiskais liberālisms un tā idejas    8
  Kopīgais un atšķirīgais starp klasisko un ekonomisko liberālismu    10
  Secinājumi    12
  Izmantotā literatūra    13
Фрагмент работы

Kā klasiskā tā ekonomiskā liberālisma pārstāvji pauž uzskatu, ka valstij ir negatīva loma, bet tomēr ir kāda svarīga nianse, kas ir atšķirīga, klasiskie liberāļi, lai gan uzskata valsti par negatīvu parādību, tomēr uzskata to par nepieciešamu, lai nodrošinātu viena indivīda drošību no otra, tādējādi valstij tiek atstātas sarga funkcijas, bet ekonomiskie liberāļi pauž uzskatu, ka valstij ekonomika ir jāatstāj pilnīgi savā vaļa, un ka valsts ekonomikā nedrīkst iejaukties, tādējādi valstij netiek atvēlēta nekāda funkcija noteiktajā procesā.
Diezgan svarīga atšķirība starp klasisko un ekonomisko liberālismu ir tā, ka klasiskais liberālisms pauž uzskatus par to kādām vajadzētu būt valsts un pilsoniskās sabiedrības, kā arī valsts un indivīda attiecībām un to kādas ir indivīda tiesības un kādai ir brīvība, bet savukārt ekonomiskais liberālisms pauž uzskatus kādām ir jābūt valsts un ekonomikas attiecībām, kā arī kādā veidā noris iekšējās attiecības ekonomikā – tirgū un kādi ir tirgus pašregulācijas mehānismi, un kādas ekonomiskās problēmas tie ir spējīgi atrisināt, ja tirgus ir brīvs bez valsts kontroles.

Secinājumi
Klasiskā un ekonomiskā liberālisma galvenās idejas tika atsegtas balstoties uz doto informāciju pieejamajā literatūrā sākot ar vēsturiskajiem cēloņiem kāpēc un kā ietekmē šīs idejas ir radušās, un, protams, izklāstot pašas klasiskā un ekonomiskā liberālisma idejas. Atsedzot šīs idejas tika gūts ieskats par to, kuras idejas un uzskati klasiskajam un ekonomiskajam liberālismam ir kopējas un kuras ir atšķirīgas.
Tātad kopumā ņemot klasiskais un ekonomiskais liberālisms ir ideoloģijas, kuras radušās diezgan vienādu procesu ietekmē, bet to rašanās cēloņi ir atšķirīgi. Abas ideoloģijas pauž kopīgu uzskatu par vienlīdzīgām iespējām, kā arī abās pastāv uzskats, ka valstij ir negatīva loma, bet uzskats par to cik liela loma valstij ir, ir atšķirīgs. Gan klasiskajam, gan ekonomiskajam liberālismam ir savs atšķirīgs uzskats par to uz ko balstās cilvēka rīcība. Klasiskais liberālisms ir vērsts uz to, lai skaidrotu sabiedrības un valsts attiecības, kā arī indivīda tiesības un brīvības, bet ekonomiskais liberālisms uz to lai skaidrotu valsts un ekonomikas attiecības un no tām izrietošos jautājumus, tātad abas ideoloģijas ir vērstas, lai gan uz savā starpā saistītām, tomēr dažādām jomām. Šīs ir manis iegūtās atziņas par kopīgo un atšķirīgo ekonomiskajā un klasiskajā liberālismā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация