Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:419753
 
Оценка:
Опубликованно: 27.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  IEVADS    3
2.  PIEPRASĪJUMS PĒC NAUDAS KĀ KREDĪTS    4
2.1.  Parādu attiecības    4
2.2.  Kredīta nepieciešamība    5
2.3.  Kredīts un risks    6
3.  KREDĪTU VEIDI    8
4.  AIZDEVU PROCENTI UN PROCENTU LIKME    12
5.  VALSTS BANKAS GALVENĀS PRASĪBAS KREDITIESTĀDĒM    14
6.  SITUĀCIJA LATVIJĀ UN VALSTS EKONOMISKĀ ATTISTĪBA    16
7.  SECINĀJUMI    18
8.  LITERATŪRAS SARAKSTS    19
Фрагмент работы

Vārds „ kredīts ”cēlies no latīņu valodas credare – kas nozīme, ticēt, uzticēties. Kredīta devējs kredīta ņēmējam atvēl lietošanas tiesības uz noteiktu naudas summu, bet kredīta ņēmējs uzņemas saistības šo naudas summu noteikta laika atmaksāt. Kā kompensācija par lietošanas tiesību atdošanu parasti tiek noteikti procenti.
Kredīts ir brīvo naudas līdzekļu kustība, ko bankas vai uzņēmumi piešķir kredīta ņēmējam uz noteiktu laiku, par noteiktu atlīdzību.
Kredīts ir naudas vai citu aizvietojamu lietu aizdevums, ko fiziskajām vai juridiskajām personām sniedz kredītiestādes un kas dod tiesības šīm personām rīkoties ar naudu vai citām aizvietojamām lietām un uzliek saistības atdot naudu ar vai bez procentiem. [1]; [2].
Es izvēlējos rakstīt darbu tieši par kredītiem, jo gribēju vairāk uzzināt par šo piedāvājumu un izmantot to balstoties uz informāciju šajā darbā. Tagad kreditēšana ir ļoti aktuāla, daudz banku piedāvā dažādus aizdevumus ( piemēram, Lateko Banka, GE Money, AS Latvijas biznesa Banka, Hansabanka, Hipotēku Banka, Baltic Trust Bank, Parex Banka un vel daudz citu kredītiestāžu ), tāpēc daudz fizisko, gan juridisko personu izmanto šo iespēju un ņem naudas vai lietu aizdevumus.
Darba mērķis ir analizēt kredītu ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību.
Darba uzdevumi ir:
apskatīt, kā kreditēšanas attīstība var radīt pieprasījumu pēc naudas kā kredīts;
aplūkot kredīta klasifikāciju, veidus un to nozīmi tautsaimniecībā;
iepazīties ar baņķieru kredītu un to ietekmi uz tautsaimniecību;
iepazīties ar Valsts bankas galvenajam prasībām kredītiestādēm;
apskatīt kreditēšanas saistību ar valsts ekonomisko attīstību, kā kreditēšanas attīstība varētu sekmēt naudas piedāvājuma pieaugumu.

Naudas piedāvājuma un pieprasījuma sintēze. Tā rada īpašas parāda attiecības – kredītu. Parāda attiecības var aptvert arī produkciju un pakalpojumus, jebkuras preces. Tomēr vairākumā gadījumu parāda objekts ir nauda. Nauda tiek uz laiku pirkta. Īpatnība ir tā, ka pirkta nauda noteiktā termiņā ir jāatdod kreditoram, kas vienlaikus ir naudas piedāvātājs. Debitors, parāda ņēmējs un reizē naudas pieprasītājs, ielien parādu murdā naudas īpašību dēļ. Nauda ir absolūti likvīda, tai ir vispārējais, visaptverošais lietošanas vērtīgums. Tas nenozīmē, ka debitors pieprasa naudu kā parādu bez konkrēta mērķa, lai spētu apmierināt jebkuru vēlmi. Kredītam ir stingri mērķtiecīgs raksturs. Ja runa ir par kredītu uzņēmējdarbībai, tad kreditors prasa uzrādīt pārbaudei konkrētu detalizētu biznesa plānu. Obligāta ir prasība, lai būtu uzrādīts kredīta lietošanas pozitīvs rezultāts. Šādas prasības vieš cerību, ka kredīts netiks izsaimniekots, ka pieprasīta nauda tiks savlaicīgi atdota.
Aizdošanas pakalpojums. Kredīts kā parāda attiecības vienlaikus ir naudas aizdošanas pakalpojums, būtībā īpatnēja uzņēmējdarbība, kuras īstenošana prasa zināmā proporcijā it visus ražošanas resursus. Nepieciešamie resursi kredīta izsniegšanai un apkalpošanai ir pašas kredītiestādes īpašums. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация