Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:379377
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lielākajā daļā banku aizdevumi veido līdzekļu lielāko un vissvarīgāko daļu. Stabilā ekonomikas vidē starpība starp kredītresursu pašizmaksu un bankas noteikto procentu likmi ir diezgan maza, tādēļ ir ļoti svarīgi, lai zaudēto aizdevumu īpatsvars būtu pēc iespējas mazāks.
Aizdevuma jeb kredīta izpēte jāsāk ar kredītu kā abstrakciju, kas sevī ietver visas klasiskās kredīta formas:
1.Komerciālais kredīts – aizdevums, kuru piešķir piegādātājs, pārdodot preces vai pakalpojumus pēc atliktā maksājuma principiem.
2.Valsts kredīts – aizdevums valsts budžeta deficīta segšanai vai konkrētu investīciju programmu finansēšanai. Valsts ir aizņēmējs, bet kreditori var būt gan fiziskas, gan juridiskas personas.
3.Bankas kredīts – aizdevums, kuru fiziskajām vai juridiskajām personām piešķir banka. Banku kredīti ir ļoti daudzveidīgi. Banku kredītus var klasificēt atkarībā no mērķa, kreditēšanas paņēmiena, procentu likmēm, termiņa, aizdevēja.
Visas šīs kredīta formas raksturo viens aizdevuma būtības aspekts – kredīta attiecībās viena puse ir līdzekļu aizdevējs, bet otra puse – līdzekļu aizņēmējs.
Tomēr savā darbā es izskatīju tikai vienu aizdevuma formu – kredītus, kas saistīti ar uzņēmuma apgrozāmo līdzekļu palielināšanu.
Apgrozāmie līdzekļi ir aktīvi, kas normālas ražošanas vai komerciālas darbības cikla gaitā ne ilgāk kā viena gada laikā kopš bilances datuma var pārvērsties par naudas līdzekļiem. To veidošanai var novirzīt līdzekļu īstermiņa avotus, t.i., kas uzņēmuma rīcībā ir ne ilgāk par vienu gadu. To sastāvā ietilpst: krājumi, debitoru parādi, īstermiņa vērtspapīri un līdzdalība, naudas līdzekļi. Apgrozāmo līdzekļu kreditēšana nozīmē izsniegt kredītus preču apgrozījuma palielināšanai, optimālā izejvielu un materiālu krājumu klāsta nodrošināšanai. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация