Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:969554
 
Оценка:
Опубликованно: 04.10.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Pusprezidentālisms    4
2.  Prezidenta funkcijas Francijā    6
3.  Prezidenta funkcijas Krievijā    8
  Nobeigums    10
  Izmantotā literatūra    11
Фрагмент работы

Nobeigums
Aplūkojot Krievijas un Francijas konstitūcijā noteiktās prezidenta funkcijas, atliek secināt, ka kopumā tās ir diezgan līdzīgas, taču ne identiskas. Lai arī, izmantojot prezidenta varas mērīšanas elementus, rezultāti abām valstīm bija vienādi, tomēr funkcijas atšķīrās. Taču tika apgāzta hipotēze, jo pētījuma gaitā netika pierādīts, ka Krievijas prezidentam ir plašākas pilnvaras, tādējādi tas nav iemesls, kādēļ Krievijā ir izveidojies nedemokrātisks režīms.
Gan Francijas gan Krievijas prezidenta pilnvarās bija atrodami 7 no 9 varas elementiem. Taču tās atšķīrās divos punktos. Francijas prezidentam ir tiesības atlaist parlamentu jebkurā gadījumā, izņemot gadījumus, kad valstī ir izsludināts ārkārtas stāvoklis. Krievijas prezidents savukārt var atlaist parlamentu tikai konstitūcijā noteiktos gadījumos, kas saistās ar premjerministra neapstiprināšanu un neuzticības izteikšanu valdībai. Otra atšķirība bija tā, ka Krievijas prezidentam ir plašākas rīcības iespējas, kas saistītas ar ārkārtas vai kara stāvokļa izsludināšanu valstī. Francijas prezidentam šādi lēmumi jāpieņem, konsultējoties ar citām institūcijām, pie tam tie ir spēkā 30dienas, tad parlaments tos caurskata.
Kopumā iezīmējās arī citas atšķirības prezidentu funkcijās. Krievijas prezidentam ir iespējas vairāk pieņemt lēmumus pašam, bet, lai tie stātos spēkā, jāgūst likumdevēja atbalsts. Tas visvairāk parādās saistībā ar amatpersonu iecelšanu. Francijas prezidentam tomēr šādi lēmumi ir vairāk jāpieņem konsultējoties ar Ministru Padomi vai likumdevēja komisijām. Tādējādi, lai arī prezidentam ir iespēja ietekmēt lēmumus, viņš šajā ziņā nav tik pastāvīgs kā Krievijas prezidents. Pie tam šāda Krievijas situācija skaidro to, kādēļ prezidentam ir salīdzinoši vienkārši virzīt savu politiku. Tā kā gan prezidentam, gan valdībai ir parlamenta vairākuma atbalsts, tas sniedz iespēju brīvi virzīt sev vēlamas amatpersonas un likumprojektus, formāli nepārkāpjot konstitūciju un veidojot sistēmu, kuru opozīcijai ir ļoti grūti ietekmēt. Tādējādi nenotiek varas nomaiņa un mazinās demokrātijas rādītāji, jo valdošā vara arī priekšvēlēšanu laikā ir spējīga izmantot savu ietekmi, lai mazinātu opozīcijas darbību.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1317154
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация