Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:996181
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Gan senāk, gan arī tagad notiek daudz dažādas katastrofas. Man par to lika aizdomāties intriģējošā un mistiskā kuģa „Titānic” bojāeja. Šis temats mani ieinteresēja, kad es sāku lasīt grāmatu „Katastrofas, kas satricināja pasauli”. Manuprāt, šajā grāmatā ļoti labi ir izstāstīti iespējamie nelaimes gadījumu iemesli. Lasot publicētos rakstus par katastrofām varēju izsecināt un izspriest, kuram traģēdijas iemeslam ticu es, kurš man šķiet pieņemamākais. Uzzināju to, ka briesmīgi negadījumi notiek ne tikai tagad, bet arī agrāk. Kara laikā daudzi cilvēki gāja bojā tieši kuģu katastrofās. Mani aizrāva šīs grāmatas daudzie un noslēpumainie negadījumi, tāpēc vēlējos par tiem pavēstīt arī citiem. Izvēlējos mūsu kaimiņvalsts kuģa „Estonia” un leģendām apvītā kuģa „Titanic” bojāeju.

1994.gada 28.septembrī vētras laikā Baltijas jūrā nogrima Igaunijas un Zviedrijas prāmis „Estonia”. Negadījumā bojā gāja 852 cilvēki, dzīvi palika tikai 137.
Kad notikusi katastrofa, kas prasījusi daudz upuru, atrast patiesos negadījuma iemeslus ir sarežģīti, jo ne kuģa būvētāji, ne īpašnieki nevēlas atdzīt savas kļūdas.
Sākotnēji kuģa īpašnieki kuģa nogrimšanā vainoja kuģa būvētājus, apgalvojot, ka konstrukcija kļūdas ir bijusi priekšējā vizīrā, kas nav spējis izturēt viļņu spēku, taču ir iespējami arī citi faktori. Televīzijā, radio un presē tika publicētas intervijas, kurās kuģa īpašnieki apgalvoja, ka kuģa apkalpe bija ar nevainojamu sagatavotību, kuģis bijis tehniskā kārtībā, arī vējš nemaz nav bijis tik spēcīgs-kuģis esot braucis vēl lielākās vētrās utt. Arī tehniskais direktors Kristers Forsbergs apstiprināja, ka prāmis „Estonia” un tā drošības sistēma bija sertificēta gan Igaunijā, gan Zviedrijā, un pilnīgi atbilda starptautiskajām prasībām.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация