Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:221755
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Pārmaiņas sabiedrībā ir saistītas ar pārmaiņām cilvēku apziņā, viņu dzīvesveidā, viņu vērtību manifestēšanā. Līdz ar sabiedrības un valsts demokratizācijas procesiem būtiski mainījās cilvēka loma sabiedrībā kultūrvidē, dabas vidē un sevis apzināšanā. Savukārt izmaiņas sabiedrībā mudināja domāt par paradigma maiņu.
Demokrātiskā valstī centrālais ir cilvēks ar vēlmi dzīvot pilnvērtīgu dzīvi labklājībā. Skolai demokratizācija gan vadības, gan izglītības līmenī nozīmē nepieciešamību spēcināt sadarbības prasmes, māku diskutēt, radīt iespēju iniciatīvai, kā arī apzināties personīgo atbildību un savu ietekmi uz sadarbības attīstību. Viens no ceļiem ir pakāpeniska pāreja no mācīšanas uz mācīšanos, izglītības nodrošināšana sev izvēlētajā jomā, izglītības iespējas mūža garumā. Tas prasa apzināt sociālo pasūtījumu skolai, skolēnu un vecāku vajadzības un intereses.
Pakāpeniska integrācija Eiropas politiskajās un ekonomiskajās struktūrās ir vienlaikus arī mūsu valstiskuma garantija. Virziens no Latvijas izglītības prasa jo plašu Eiropas kultūrvides iepazīšanu, valodas prasmi, jaunu domāšanu dzīvei daudzkultūru sabiedrībā gatavību mūžizglītībai.

UNESCO Starptautiskās komisijas ziņojumā „Izglītība divdesmit pirmajam gadsimtam” tiek uzsvērts, ka izglītības politikai skolu izglītības kvalitātes jautājumos būtu jārisina no trim viedokļiem:
1.Pedagogu darbības kvalitātes uzlabošana (sākotnējā izglītošana, tālākizglītība (mūžizglītība) un citi pasākumi).
2.Izglītības programmu izstrādāšana un pilnveidošana (vienlaicīgi attīstot mācīšanas metodes, mācību materiālus, grāmatas, datoru izmantošanu u.c.).
Mācību satura izstrādāšana humanitārajās, sociālajās un dabas zinātnēs ir jāņem vērā jaunākie zinātniskie pētījumi, bet mācīšanas un mācīšanās metožu izvēlē vēlams izmantot eksperimentālo darbu, dabas novērojumus un darba pieredzi.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация