Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:373100
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.08.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Latvijā tiek izdoti ļoti daudzi reģionālie laikraksti, taču es nolēmu pētīt Krāslavas rajona avīzi „Ezerzeme”, jo manuprāt tajā ir atrodamas vairākas nepilnības, kā arī redakcija savu darbu neveic tik profesionāli kā vajadzētu. Reģionālie jeb lokālie laikraksti nekad nav izcēlušies ar augstu kvalitāti un atbilstību visām žurnālistikas normām, jo tiem nav konkurences vietējā tirgū. Tikai retajās pilsētās tiek izdotas vairāk kā viena lokālā avīze, tāpēc konkurences spiediena trūkuma rezultātā vietējie laikraksti „slinko”.
Nedaudz par drukātās preses vēsturi
Avīžu dzimšanu vēsturiski saista ar Gūtenberga iespiešanas tehnikas izmantojuma sākumu. Taču būtībā rakstu informācijas pārdošana tika uzsākta jau krietni agrāk, jo visās agrīnajās valstīs un centralizētajās sabiedrībās bija pieprasījums pēc tiražētas, publiskas informācijas.
Viena no pirmajām šādām valstīm bija Romas impērija, kurā pirms 2000 gadiem bija izveidotas profesionālas „rakstītāju fabrikas”. Tajās vergi diktāta formā pierakstīja dažādus ziņojumus, vēstis un informāciju. Pierakstītās ziņas pēc tam tika pārdotas personām, kurām šāda informācija bija regulāri nepieciešama un kuras ģeogrāfiski atradās samērā tālu no varas sēdekļa. Ar laiku vergu pierakstītie ziņojumi tika piegādāti klientiem ar zināmu regularitāti, un šajā brīdī (pateicoties periodiskumam) ziņu avots tika nodēvēts par „avīzi”, kuras nosaukums bija „Acta Diurna” („Dienas jaunumi”).…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация