Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:580001
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.01.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Valoda un internetvide    5
2.  Internetvides grafisko apzīmējumu specifika    10
2.1.  Pseidografika interneta vidē    10
2.2.  Abreviatūras internetvidē    11
2.3.  Diakritisko zīmju lietojuma stils    12
2.4.  Dažas atsevišķas valodas pazīmes interneta vidē    13
3.  Internetvides specifiskās leksikas grupas    15
3.1.  Jaunvārdi    15
3.2.  Žargonismi    18
3.4.  Barbarismi    20
  Secinājumi    22
  Literatūras saraksts    24
  Avoti    26
  Pielikums    27
Фрагмент работы

Valodas situācija ir atkarīga no politiskiem, ekonomiskiem un psiholoģiskiem faktoriem, līdz ar to valodai ir raksturīga attīstība un mainīgums. Mūsdienu nemitīgās attīstības, informācijas daudzuma un plašās pieejamības rezultātā valoda attīstās pastiprināti ātri. Dažādu jaunizgudrojumu un informācijas apjoma ietekmē valodā tiek izveidoti, un arī impulsīvi rodas daudzi jauni vārdi absolūti jauniem priekšmetiem, parādībām, idejām un jēdzieniem. Daudzas dzīves kategorijas savukārt noveco, un tām piederošie vārdi netiek vairs lietoti, un tie pamazām iegūst vecvārdu statusu.
Pateicoties informācijas apmaiņas tempam, cilvēkiem nepārtraukti tiek piegādāta jaunākā informācija no visas pasaules. Rodas ciešāka dažādu valodu, dažādu sociālo grupu, profesiju un vecuma kategoriju valodu mijiedarbība.
Mūsdienās, kad strauji pieaug informācijas plūsma, pieejami dažādi plašsaziņas līdzekļi, nozīmīgi ir saglabāt latvisku latviešu valodu un izvērtēt dažādu jauninājumu nozīmi un vietu mūsdienu latviešu valodā. Pagaidām, kā atzīst valodnieki, latviešu valodai reālu draudu nepastāv, tomēr būtiski ir apzināties un izvērtēt strauji pieaugošo informācijas apjomu ieplūšanu angļu un citās svešvalodās, kā arī aizguvumu nostiprināšanos, atstājot otrajā plānā latviskos vārdus un terminus. Latviešu valodai šajā globalizācijas laikmetā ir svarīgi iekarot pozīcijas visās dzīves jomās, tai skaitā arī interneta vidē. Šobrīd ir aktuāls arī jautājums, kas saistīts ar datorfonda veidošanu.
Jāatzīst, ka interneta lietotāju skaits pieaug ļoti strauji, un nereti tas kļūst par svarīgāko sazināšanās un informācijas ieguves līdzekli. Līdz ar to svarīgi ir kāda valoda tiek lietota šajā vidē. Diemžēl nākas atzīt, ka interneta vidē nereti valoda ir piesārņota un bieži tiek izmantoti neliterārās leksikas elementi, kā arī vērojamas atvirzies no literārajām normām. Izmaiņas vērojamas dažādos valodās līmeņos, t. i., gan fonētiskajā, gan leksiskajā, gan morfoloģiskajā, gan arī sintaktiskajā līmenī.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация