Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:349054
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.01.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
  Darba teorētiskais pamatojums    6
  PIRMIE LATVJU KORI UN DZIESMU DIENAS VIDZEMĒ UN KURZEMĒ    6
  Latviešu vispārējie Dziesmu svētki līdz Padomju varas laikam    8
  Dziesmu svētki Padomju varas laikā    13
  Dziesmu svētki pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas    18
  Praktiskā daļa    22
  Pētījuma metodes un norise    22
  Pētījuma rezultāti un to analīze    22
  Secinājumi    25
  Nobeigums    26
  Literatūras saraksts    27
Фрагмент работы

Secinājumi
Dziesmu svētkos pirms Padomju varas (1.-9.dziesmu svētki) mūzikas darbinieki ir mēģinājuši attīstīt latviešu profesionālo mūziku, redzams kā svētku repertuārā strauji pieaug latviešu autoru oriģināldarbu skaits. Pamazām no repertuāra tiek izņemtas cittautu autoru dziesmas, no 6. līdz 9. dziesmu svētkiem varētu teikt, ka repertuāru sastāda tikai latviešu autoru darbi.
Padomju varas laikā (10. -19. dziesmu svētki), repertuārā atkal parādās cittautu mūzika. Lielu daļu repertuāra aizņem latviešu autoru oriģināldziesmas, bet tas ir cenzēts, tajā nav patriotiska satura dziesmu. Lielākajā daļā dziesmu tiek slavināts Ļeņins, partija un Padomju vara.
Pēc Padomju varas, Trešās atmodas laikā dziesmu svētku repertuārā 95% ir latviešu autoru dziesmas, liela daļa no tām patriotiska satura. 20. dziesmu svētkos, uzreiz pēc Padomju varas beigām ir visplašākais repertuārs skaita ziņā, pēc tam dziesmu skaits sāk samazināties. Cittautu dziesmu skaits arī nepalielinās, tomēr pēdējos divos – 23. un 24. dziesmu svētkos, repertuārs ir it kā sadalīts divās daļās – apmēram vienādā skaitā ir latviešu komponistu oriģināldziesmas un latviešu tautasdziesmu apdares.

Nobeigums
Izvēloties šo tēmu, mēs vēlējāmies vairāk noskaidrot par latviešiem tik būtisko tradīciju – Latviešu dziesmu svētkiem. Materiāli par Dziesmu svētku vēsturi ir diezgan plaši pieejami gan grāmatās, gan internetā, toties grūtības darbā sagādāja precīza katru Dziesmu svētku repertuāra atrašana, tādēļ esam gandarītas, ka to tomēr izdevās izdarīt. Mūsu izvirzītā hipotēze, ka lielāko Dziesmu svētku repertuāra daļu sastāda latviešu tautasdziesmas un to apdares, apstiprinājās daļēji, tas ir, brīvas Latvijas laikā tas tā tiešām ir, bet Padomju varas gados, lielāko daļu repertuāra sastāda oriģināldziesmas. Mēs, kā kora dalībnieces, uzzinājām daudz jaunu tautasdziesmu, kā arī daudz latviešu komponistus. Pārsteidzoši un ne visai interesanti šķita Padomju laika Dziesmu svētku repertuāri, kuros tiek bieži pieminēts Ļeņins un Padomju vara, likās pārsteidzoši, ka latviešu autoriem ir tik daudz oriģināldarbu par šādām tēmām.
Kopumā esam apmierinātas ar paveikto darbu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1337015
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация