Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:464474
 
Оценка:
Опубликованно: 23.09.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Inženiera celtnieka pienākums ir izvēlēties piemērotākās pamatu konstrukcijas un racionālāko ēkas celtniecibas veidu, ievērojot jonkrētus grunts saguluma apstakļus. Tāpēc ir jābūt priekštatam par konkretiem grunts virsējo slāņu veidošanās procesiem.
Zemes garozā ilgstosi notikuši dažādi procesi. Piemēram, joprojam Rīgas apkartnē zeme lēnām grimst, bet Pļaviņu rajons tajā pašā laikā lēnām paceļas. Kaut gan tādas niecīgas vertikalas deformācijas pašas par sevi nav nozīmīgas, taču par tām jazin, lai izprastu vietejo grunts slāņu veidošanās apstakļus. Ja zemes virsma paceļas, tad vertikālas tektoniskas kustības gadījumā iežu slāņi noārdā, bet ja zemes virsma grimst, tad iežu slāņi uzkrājas. Piemēram, šādu procesu rezultātā seno jūru nogulumi var atrasties ievērojami virs tagadējā jūras līmeņa, bet seno upju nogulumi - ieverojami zem juras līmeņa. Paaugstinātas temperatūras un virsējo slāņu rādītā spiediena ietekmē dziļi iegrimušie nogulumieži pārveidojas. Ta kā zemes garoza bija jau pastavējusi ļoti ilgi, tad vietās, kur zemes grimšana mainijās ar tās pacelšanos, atkārtoti noārdījās agrāk sagulušie ieži. Šis process atsevišķās vietās varēja atkārtoties vairākkart. Tā rezultātā daudzās vietās ir radusies ļoti sarežģīta nogulumiežu struktūra un to spriegumstāvoklis, jo ilgstoso pārveidošanās procesu gaitā tie ir bijuši pakļauti dažādām slodzēm, uzkrāšanas un noārdīšanās procesiem.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация