Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:297003
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.09.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  Ekonomika-cilvēces pastāvēšanas pamats    4
2.  Uzņēmējdarbība, tās būtība un funkcijas    5
3.  Latvijas uzņēmējdarbības vides raksturojums    7
3.1.  sociālā vide    7
3.2.  tiesiskā vide   
3.3.  valsts un politiskā vide   
3.4.  tehnoloģiskā un ģeogrāfiskā vide    10
4.  Ekonomiskā situācija Latvijā    10
5.  Ventspils, kā uzņēmējdarbības vide    13
6.  Latvijas valdības pasākumi uzņēmējdarbības vides uzlabošanā    13
  NOBEIGUMS    19
Фрагмент работы

Līdz ar Latvijas neatkarības atgūšanu, mūsu valstī arvien ātrāk un straujāk sāk attīstīties uzņēmējdarbība. Jebkuram, kam ir vēlēšanās, pamatkapitāls un ideja ir dota iespēja uzsākt savu biznesu.Rodas arvien jaunas un spilgtas idejas uzņēmuma veidošanai un arī daudz lielākas iespējas to uzsākt. Daudzi agrākie uzņēmēji, kuriem nebija iespējas nostabilizēties tirgū, tagad ir iespēja privatizēt uzņēmumus un būt pilnīgi neatkarīgaiem no ārējo vai iekšējo iejaukšanos viņu uzņēmumā. Mūsu sabiedrības cilvēkiem gadu desmitiem ilgi bija darīšana ar monopolizētu valsts tirgu, kur konkurence pastāvēja tikai patērētāju vidū. Vecā sistēma pierādīja, ka birokrātiskā komandekonomika, kas ir orientēta tikai uz sabiedrisko īpašumu, nevar normāli attīstīties un pilnībā apmierināt iedzīvotāju vajadzības. Latvijas tautsaimniecība šodien darbojas pēc stipri atšķirīgiem principiem. Šā kursa darba mērķis ir apskatīt un izanalizēt kā uz šodienu attīstās uzņēmējdarbība Latvijā pēc neatkarības atgūšanas. Kā arī izanalizēt statistikas datus par uzņēmējdarbības vidi.
Šo kursa darba tēmu darba autore vēlētos sākt ar Vinstona Čerčila vārdiem, kura domu grauds spilgti atspoguļo Latvijas sabiedrības noskaņojumu:
“Ir ļaudis , kas uzlūko uzņēmēju kā kraupainu suni, kuru vajag nosist, citiem liekas, ka uzņēmējs ir govs, ko var nemitīgi slaukt.Tikai nedaudzi viņā saskata zirgu, kas velk pajūgu.”
Diemžēl ļoti daudzi saskata uzņēmējā tikai blēdi un mantrausi, nevis cilvēku, kas riskē ar savu kapitālu, lai ražotu mums nepieciešamās lietas un sniegtu pakalpojumus.
Statistikas dati liecina, ka lielākā daļa materiālo labumu, kas nepieciešami sabiedrības vajadzībāu apmierināšanai, top uzņēmumos. Uzņēmējdarbība kalpo ne tikai katra cilvēka attīstības interesēm, bet arī visas sabiedrības attīstības interesēm. Bieži vien tā rada papildu apstākļus arī valsts attīstībai, maznodrošināto slāņu ekonomiskā stāvokļa uzlabošanai, kā arī politiskās situācijas uzlabošanai. Uzņēmumi ir darbavietas, kas nodrošina maizi un iztiku ne tikai tās darbiniekiem un viņu ģimenēm, bet arī līdzekļus valsts kasei maksājot nodokļus valstij, līdz ar to balstot valsts ekonomiku. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1218714
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация