Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:655823
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.10.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 29 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Banku sistēmas izveidošanās Latvijā pēc neatkarības atgūšanas 1990.gadā    6
1.1.  Latvijas Bankas dibināšana un naudas reforma    6
1.2.  Latvijas Bankas darbības mērķi, uzdevumi un funkcijas    9
1.3.  Latvijas Bankas darbības juridiskā bāze    13
2.  Latvijas Bankas monetārā politika    17
2.1.  Monetārās politikas mērķi    19
2.2.  Monetārās politikas īstenošanā lietoti instrumenti    20
2.3.  Monetārās politikas ietekme uz tautsaimniecības attīstību    24
3.  Latvijas Bankas darbības perspektīvas pēc eiro ieviešanas    30
  Secinājumi un priekšlikumi    34
  Saīsinājumu un nosacīto apzīmējumu saraksts    37
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    38
Фрагмент работы

Pēc valstiskās neatkarības atgūšanas Latvijas politiskajā un ekonomiskajā dzīvē notika svarīgas pārmaiņas – Latvija tika proklamēta kā neatkarīga un demokrātiska valsts. Latvijas ceļš uz neatkarību nav iedomājams bez savas patstāvīgas finansu sistēmas, kuras reālais pamats ir centrālā banka. Tāpēc 1990.gada rudenī jau bija likti pamati Latvijas ekonomiskās neatkarības nostiprināšanai – Latvijas Banka un lats.
Bankas ir ekonomikas un valsts finansu sistēmas neatņemama sastāvdaļa un tām ir ļoti svarīga loma jebkuras valsts tautsaimniecībā, veicot fizisko un juridisko personu līdzekļu uzkrāšanu, valsts maksājumu sistēmas nodrošināšanā, un vienlaikus ir lielākais kredītresursu piedāvātājs tirgū. Taču visas banku sistēmas centrālais posms ir centrālā banka, kuras galvenās funkcijas, bez kredītiestāžu uzraudzības, ir naudas emisija un monetārās politikas īstenošana.
Pasaules valstu pieredze rāda, ka monetārās politikas īstenošanu ir lietderīgi nodalīt no valdības kompetences un uzticēt īpašai valsts iestādei – centrālajai bankai. Demokrātiskās valstīs valdības mainās, un ministru prezidentam var rasties vēlēšanās grūtības ekonomikā atrisināt ar papildu naudas izlaišanu, kas izraisa kursa maiņu. Lai to nepieļautu parlaments ieceļ centrālās bankas vadību, kas nav atkarīga no valdības un darbojas ilgu laiku.
Izvēlētais kursa darba temats ir vitāli svarīgs ne tikai attiecībā uz mūsdienu ekonomisko situāciju, bet tā aktualitāti nosaka arī Latvijas perspektīvas integrēties Eiropas Savienībā. Attīstītā banku sistēma, kurā centrālā banka ieņem vadošo lomu, ir viens no galvenajiem produktīvas un pārtikušas valsts rādītājiem, par kādu ir jākļūst Latvijai, ja tā grib iekļauties ne tikai ES, bet arī citās pasaules ekonomiskajās un politiskajās organizācijās.
Kursa darba temata plašākai atklāšanai ir izvirzīts mērķis – padziļināti iepazīties ar Latvijas bankas īstenoto monetāro politiku, tās darbības pamatprincipiem un ietekmi uz Latvijas kopējo tautsaimniecības attīstību. Lai sasniegtu šo mērķi, kursa darbā tiek analizēti centrālās bankas loma naudas politikas īstenošanā, kā arī šīs politikas dažādie iedarbības aspekti uz atsevišķiem ekonomiskajiem rādītājiem valsts ekonomikā. Tiek apskatīta Latvijas Bankas izmantoto monetārās politikas instrumentu iedarbība uz naudas masu valstī. Kursa darbs sniedz skaidrojumu par Latvijas Bankas lomu nacionālās valūtas - lata emisijā un tā stabilitātes nodrošināšanā. Tāpat tiek novērtēta centrālās bankas radītā nacionālās valūtas stabilitāte. Kursa darba izstrādātājs apskata Latvijas Bankas ietekmi Latvijas tautsaimniecību. Kursa darbs tiek noslēgts ar secinājumiem par Latvijas Bankas piekopto taktiku monetārās politikas realizēšanā, tās lomu Latvijas ekonomikā, kā arī ar priekšlikumiem efektīvākai naudas politikas pielietošanai, lai veicinātu ekonomisko izaugsmi Latvijā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация