Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:371102
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.08.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  LATVIJAS BANKAS IZVEIDOŠANA    3
  LATVIJAS NACIONĀLĀ VALŪTA    9
  LATVIJAS BANKAS ATTĪSTĪBA 1922.-1932.    11
  BANKAS DARBĪBAS REZULTĀTI    16
  LATVIJAS BANKA LAIKA PERIODĀ 1940.- 1945.    17
  LATVIJAS BANKA PĒC 2. PASAULES KARA LĪDZ 1993.GADAM    19
  NAUDA APGROZĪBĀ    20
  LATVIJAS BANKAS MĀJVIETA    21
  LITERATŪRAS AVOTU SARAKSTS    23
Фрагмент работы

Latvijas valsts vīri bija pārliecināti, ka stabila naudas sistēma nav iespējama bez naudas emisijas bankas un, ka šāda banka arī ir nepieciešama Latvijas valstij. Bet bija arī skaidrs, ka šādu banku bija iespējams nodibināt tikai ar ārzemju kapitāla piesaisti. Tāpēc 1919. gada otrajā pusē finansu ministrs devās uz ārzemēm, lai meklētu šo nepieciešamo finansējumu. Jau pašos pirmajos līdzekļu meklēšanas brīžos bija skaidrs ka šo kapitālu var cerēt saņemt no Anglijas, bet ne no Šveices un Francijas, jo tieši šo valstu naudas politiku cerēja ieviest arī Latvijas teritorijā toreizējie finansu ministri. Sāka rasties arī problēmas ar Anglijas kapitāla piesaisti, jo angļi nebija īsti pārliecināti par Latvijas valsts finansēšanu, jo Latvija nebija atzīta pat De Jure. Sarunas un kapitāla meklējumi ievilkās, bet beidzot izdevās atrast banku Londonā, National Metal and Chemical Bank, kas bija ar mieru finansēt Latvijas valsts bankas izveidi. Sakarā ar veiksmīgu pavirzīšanos bankas izveides procesā, toreizējais finansu ministrs Dr. Erhards izstrādāja Latvijas bankas dibināšanas projektu, kas paredzēja ka bankai būs 3 miljoni Sterliņu mārciņu liels pamatkapitāls, no kura sākumā jāiemaksā 1 milj. Sterliņu mārciņu. Parakstīšanās tiesības uz bankas akcijām atklājama kā Rīgā, tā Londonā, bet priekšroka dodama Latvijas pilsoņiem. Jaundibināmajai bankai piederētu 30 gadu laikā monopoltiesības emitēt Latvijā banknotes, kas būtu likumīgs maksāšanas lidzeklis. Šo emisijas bankas projektu finansu ministrs iesniedza Ministru kabinetam 1920. gada 1. martā, bet valdība to neapstiprināja, jo bija iebildumi pret līguma projektu par mežu izsaimniekošanas koncepcijas nodošanu minētā Anglijas bankas sakarā ar tās piedalīšanos emisijas bankas dibināšanā.
1920. gada martā manījās finansu ministri un jaunais finansu ministrs K. Puriņš devās uz Londonu, lai atsāktu sarunas par Latvijas emisijas bankas izveidi, taču ar Latvijai izdevīgākiem noteikumiem. Tajā pašā laikā Latvijā strauji palielinājās inflācija un lai sarunas paātrinātu Latvijā ieradās National Metal and Chemical Bank pārstāvis. Tā rezultātā radās jauns, Latvijas valstij izdevīgāks projekts pat Latvijas bankas izveidi, kas paredzēja; banku dibina Latvijas valdība Londonas bankas vietā, Latvijas emisijas bankai ir tiesības izlaist banknotes un nodarboties ar citām bankai piešķirtajām operācijām, kā arī banka veic visas valdības operācijas. Kad jaunā banka nodibināta, National Metal and Chemical Bank, 30 dienu laikā iemaksā norunātajā Londonas bankā 500000 Sterliņu mārciņas, kas paredzētas jaundibināmās Latvijas emisijas bankas izlaisto banknošu nodrošināšanai. Minētā summa paliek Anglijas bankā 5 gadus, kā neaktīvs kapitāls.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1161424
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация