Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:192611
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 19 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Banku sistēma Latvijā    5
1.1.  Kā veidojušās bankas Latvijā    5
1.2.  banku sistēmas galvenais un centrālais posms    7
2.  LR banku sistēmas attīstība    9
2.1.  LR banku sistēmas analīze līdz 1940. gadam    9
2.2.  LR banku sistēmas analīze pēc 1940. gadam    11
3.  Komercbankas analīze    15
3.1.  Komercbankas Latvijā    15
3.2.  Komercbanku pasīvu operāciju analīze    19
3.3.  Komercbanku aktīvu operāciju analīze    23
  Secinājumi un priekšlikumi    28
  Izmantotas literatūras un avotu saraksts    30
Фрагмент работы

Pirmās mūsdienu komercbankas Latvijā tika dibinātas 1988. gadā. Tātad Latvijas banku nozare ir samērā jauna. Latvijas komercbankas pamatā tika radītas tirgus eonomikas rašanās apstākļos. Sakarā ar Latvijas Republikas neatkarības atgūšanu un pārēju tirgus ekonomiku radās vajadzība pēc ekonomikas reorganizācijas kopumā un banku sistēmas sakarā. Latvija nostājās uz jaunu banku sistēmas uzcelšanas ceļu, kurai vajadzēja īstenot jaunu naudas-kredīta politiku, veicinot attistību dažādu uzņēmējdarbību un kalpot tirgus ekonomiku attistībā. Sakarā ar Latvijas tirgus struktūru integrāciju Eiropas tirgus struktūrā, valdībai vajadzēja likumdošanas bāze starptautisku tiesību normu līmeni, kā arī politiskā un ekonomiskā stabilitāte.
Lai gan Latvijas kredītiestāžu sistēma ir samēra jauna, tās darbība ieņem nozīmīgu vietu Latvijas tautsaimniecības attīstībā, vienlaikus ar banku nozares izaugsmi parādās arī virkne problēmu komercbanku darbības kvalitatīvā nodrošināšanā, kas pastiprinājās krīzes situācijas apstākļos 1995. gadā, kad Latvija pārdzīvoja banku krīzi, un 1998. gadā, kad Latvijas komercbankas izjūta spēcīgu Krievijas finanšu krīzes ietekmi. Pēc 1995. gada oktobrī pieņemtā „Kredītiestāžu likuma” Latvijas Bankai tika dotas likumīgas tiesības izvirzīt bankām saistošus noteikumus normatīvu veidā un piemērot soda sankcijas šo noteikumu neizpildes gadījumā, tai skaitā aktīvu jomā. 1998. gada augusta finansu krīze Krievijā ietekmēja tās Latvijas bankas, kurām bija ievērojami aktīvu ieguldījumi Krievijas valsts vērtspapīros. Sis natikums lika daudzām bankām pārskatīt aktīvu izmantošanas virzienus un norakstīt zaudējumos lielāko daļu Krievijas un citu NVS valstu parāda vertspapīros ieguldīto aktīvu. Pārvarējusi grūtības, banku sistēma Latvijā nostiprinās un attīstās, ieņemot būtisku vietu iekšzemes kopprodukta veidošanā un tā pieauguma nodrošināšanā.
Latvijā banku pakalpojumus sniedz 22 bankas un viena ārvalstu bankas filiāle (Nordea Bank Finland Plc. Latvijas filiāle (Somija)). Rīgā darbojas arī trīs ārvalstu banku pārstavniecības (Dresdner Bank AG (Vācija), HSH Nordbank AG (Vacija) un Nadra Bank (Ukraina)), kurām nav tiesības sniegt finanšu pakalpojumus. Latvijas banku sistēma ir nostabilizējusies, lielākajām banku apvienošanām un pārpirkšanām notiekot 1998.-2001. gadā. Piecu lielāko banku aktīvi veido 2/3 daļas no banku kopējā aktīvu apjoma.
Latvijas banku sektora attīstībai pēdējo gadu laikā raksturīga būtiska izaugsme. Banku aktīvi kopš 1995. gada beigām palielinājušies piecās reizes. Šī finanšu sektora nostiprināšanās var nozīmēt arvien lielāku aizdevumu kanāla nozīmību. Vienlaikus, lai gan kāpums ir liels, banku aktīvu un IKP attiecība Latvijā pašlaik sasniegusi tikai aptuveni trešo daļu no Ekonomikas un monetārās savienības (EMS) vidējā rādītāja. Vienlaikus ar banku aktīvu palielināšanos krasi samazinājies banku skaits (no 61 1993. gada beigās līdz 23 2003. gada beigās). Rezultātā vidējais bankas lielums (vidējais bankas aktīvu atlikums) pēdējo astoņu gadu laikā pieaudzis vairāk nekā sešas reizes.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация