Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:562851
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

LCD ir bezpeļņas organizācija akciju sabiedrība, kas darbojas saskaņā ar Latvijas Republikas Saeimas 1995. gada 23. augustā pieņemto likumu ²Par vērtspapīriem², saviem statūtiem un noteikumiem. Latvijas Centrālais depozitārijs (LCD) oficiālo vērtspapīru depozitārija statusu ieguva 1995.gada 28.aprīlī pēc uzvaras Finansu ministrijas izsludinātajā depozitāriju konkursā, taču sagatavošanas darbi vērtspapīru glabāšanas un norēķinu funkciju nodrošināšanai tika uzsākti jau divus gadus iepriekš.
Pirmajā norēķinu operācijā no LCD sākotnējā reģistra uz vērtspapīru kontu bankā tika pārskaitītas 250 AS "Kaija" akcijas. LCD pilda centrālās vērtspapīru bankas funkcijas Latvijā - nodrošina visu publiski izlaisto vērtspapīru glabāšanu, veic norēķinus par vērtspapīru darījumiem un apkalpo vērtspapīru notikumus - izmaksā dividendes un noskaidro akcionārus akcionāru pilnsapulcēm.
LCD veic centrālās vērtspapīru bankas funkcijas Latvijā - atver vērtspapīru kontus LCD dalībniekiem (bankām un brokeru sabiedrībām) un glabā visus dematerializēti izlaistos vērtspapīrus, apkalpo vērtspapīru notikumus, veic norēķinus par vērtspapīru darījumiem, kā arī informē vērtspapīru īpašniekus. Saskaņā ar likumu par vērtspapīriem LCD apkalpo visas publisko vērtspapīru emisijas. LCD iegrāmato visus Latvijas Republikā publiski emitētos un publiskajā apgrozībā esošos vērtspapīrus un ar tiem saistītās tiesības.
Pēc emitenta vēlēšanās LCD uzskaita un glabā arī privāti izlaistos vērtspapīrus. LCD ir nodibinājis korespondējošās attiecības ar Igaunijas un Lietuvas vērtspapīru depozitārijiem, kā arī starptautisko norēķinu sistēmu "Euroclear". Tā kā LCD ir nodibinājis korespondentattiecības ar Igaunijas Centrālo vērtspapīru depozitāriju (ICVD) un Lietuvas Centrālo vērtspapīru depozitāriju (LCVD), ICVD un LCVD arī ir LCD dalībnieki. Vērtspapīri, kas ir reģistrēti ICVD un LCVD var tikt pārskaitīti uz Latviju un turēti Latvijā. Vērtspapīri, kas ir reģistrēti LCD var tikt pārskaitīti uz Igauniju/ Lietuvu un turēti Igaunijā/Lietuvā. Latvijas vērtspapīri ir pieejami ieguldītājiem visā Baltijā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация