Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:973181
 
Оценка:
Опубликованно: 08.01.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Latvijas Garantiju aģentūra    4
2.  Latvijas Garantiju aģentūras darbība    5
2.1.  Vispārējs garantiju raksturojums    5
2.2.  Galvenie nosacījumi garantiju saņemšanai    5
2.3.  Garantiju saņemšanas process    6
2.4.  Riska kapitāls    8
3.  Problēmas un to risināšanas iespējas    10
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    12
Фрагмент работы

Mūsdienās inovācija ir neatņemama industriālās ražošanas procesa sastāvdaļa, un idejas, kuras tiek īstenotas jaunajās tehnoloģijās vai produktos, ir ļoti nozīmīgas uzņēmuma attīstībai. Tomēr tikai ar ideju vien nepietiek. Lai ideju realizētu praksē, ir nepieciešams finansējums. Finanšu trūkums ir galvenais šķērslis daudziem MVU, kuriem ir augsts attīstības potenciāls un kuri var būt inovatīvi, taču tiem pietrūkst iespējas ekonomiski pamatot finanšu nepieciešamību un saņemt atbilstošu finansējumu (kredītu, grantu u.t.l.).
Attīstot ideju un novedot to līdz pabeigtam pārdodamam produktam vai tehnoloģijai, ir nepieciešams laiks un naudas līdzekļi. Veiksmīgam produktu mārketingam parasti tiek iztērēts vairāk, nekā bija paredzēts sākumā.
Lai noteiktu pieejamību atbilstošam finansējuma veidam, jāņem vērā vairāki aspekti piemērām, inovāciju projekta vai jaunas tehnoloģijas raksturojums, finanšu risks, projekta sarežģītības pakāpe un attīstībai nepieciešamais laiks. Projekta būtība ir ārkārtīgi svarīga, nosakot pieejamā finansējuma veidu. No otras puses, tikpat svarīgas ir attiecīgā valstī pastāvošās MVU atbalsta programmas.
Tomēr ir vairāki veidi, kā saņemt finansējumu inovatīvai darbībai. Viena no iespējām ir Latvijas Garantijas Fonda garantijas.
Visiem uzņēmumiem, kas nopietni domā par savu attīstību, ir jābūt inovatīviem. Diemžēl reālajā dzīvē vairums uzņēmumu, it īpaši MVU, vēl nesaprot, kā jāveido efektīva inovatīvo procesu vadības sistēma savā uzņēmumā un kādus pozitīvus rezultātus šī sistēma var dot nākotnē.
Patlaban caur Latvijas Hipotēku un Zemes banku tiek īstenota valsts garantiju izsniegšanas shēma MVU kreditēšanai. Ar garantiju piešķiršanu nodarbojās Latvijas Garantiju aģentūra (LGA).
LGA darbības mērķis ir atbalstīt Latvijas Republikā reģistrētu mazo un vidējo uzņēmējsabiedrību (komercsabiedrību) saimnieciskās darbības attīstību, sekmējot kredītresursu pieejamību, izsniedzot savā vārdā vidējā un ilgtermiņa aizdevumu garantijas Latvijas Republikā vai ārvalstīs reģistrētām finansu institūcijām, kas veic šo sabiedrību finansēšanu. 1
LGA ir valsts atbalstīta institūcija, kuras pamatuzdevums ir Aizdevumu garantiju atbalsta programmas ietvaros veicināt investīciju piesaisti Latvijas tautsaimniecības sektoram, atrisinot, galvenokārt, nepietiekošā nodrošinājuma problēmu aizdevumu saņemšanai komercbankā.
LGA sākotnēji tika dibināta kā bezpeļņas organizācija sabiedrība ar ierobežotu atbildību ar mērķi sniegt atbalstu maziem un vidējiem uzņēmumiem investīciju projektu realizēšanai.
2003. gadā notika LGA reorganizācija, kuras mērķis bija pārveidot LGA par kapitālsabiedrību, ierakstot to LR Uzņēmumu reģistra komercreģistrā. LGA pašreizējais juridiskais statuss ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kas darbojas uz komerciāliem principiem.
LGA dalībnieki ir: LR Ekonomikas ministrija (99,8%) un SO „Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības kamera” (0,02%). Ar Ekonomikas ministrijas atbalstu, LGA 2003. gadā ir pilnveidojusi garantēšanas sistēmu, kas bija viens no galvenajiem šķēršļiem LGA efektīvai darbībai iepriekšējā periodā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация