Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:304198
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Latvija: no vīzijas uz darbību (ilgspējīgā koncepcija)    4
2.  Nodarbinātības valsts aģentūras attīstības loma valsts kadru politikas īstenošanā    7
3.  Personāla jeb kadru vadīšanas sistēmas loma valsts kadru politikas īstenošanā    10
4.  Valsts operacionālā programma – zinātniekiem, studentiem un uzņēmējiem    15
  Secinājumi un priekšlikumi    18
  Bibliogrāfiskais saraksts    20
Фрагмент работы

Viena no svarīgākajām problēmām jebkurā rajonā, pilsētā un valstī kopumā ir nodarbinātība un bezdarbs, kas tieši saistīta ar kadru politiku. To nosaka šīs problēmas ekonomiskie, sociālie un politiskie aspekti. Bezdarbs un nodarbinātība ir saistīti ar iedzīvotāju dzīves līmeni un reālā nacionālā kopprodukta apjomu. Augsts bezdarbs, kas izraisa strauju dzīves līmeņa krišanos, var izraisīt valstī sociālo un politisko krīzi ar smagām sekām. Tātad viens no valsts stabilitātes rādītājiem ir pēc iespējas zemāks bezdarba līmenis, kas sasniedzams tikai ar veiksmīgas kompleksas valsts kadru politikas īstenošanas paņēmieniem.
Kadru apmācības, pārkvalifikācijas un nodarbinātības problēmu nevar atrisināt ar vienu “noteiktu matemātisku formulu”, to risināšanai ir jābūt noteiktu pasākumu kompleksam, kuri vērsti uz visas valsts ekonomiskās attīstības virzību, kas veicina bezdarba līmeņa samazināšanu.
Lai rastu optimāli veiksmīgu šīs problēmas risinājumu, jāveic nopietns zinātniskās pētniecības darbs un iespējami pilnīgi jāiepazīstas ar informāciju par risināmo jautājumu.
Kadru politikas virzība tuvākā un tālākā nākotnē nav iedomājama bez valsts izstrādātas un īstenotas kompleksas valsts ilgtspējīgas ekonomiskās, politiskās un sociālās attīstības politikas. Valsts attīstībai kopumā ir jābūt konsekventai un koordinētai, dažādās nozarēs izstrādātie un programmās un koncepcijās ietvertiem pasākumiem jābūt savstarpēji saistītiem. Valdībai jābūt skaidrai un konkrētai ekonomiskās attīstības programmai turpmākajiem 5, 10, 20 gadiem, kas ļaus noteikt gan valsts stratēģiskos, gan taktiskos, gan operatīvos mērķus un līdz ar to arī plānus valsts turpmākajai attīstībai. Līdz ar to pilnvērtīgi veidot kadru politiku ar perspektīvu, efektīvi ieguldot naudu un zināšanas.
Šinī studiju darbā es gribētu apskatīt Latvijas ekonomiskās attīstības tendencies, uz kuru pamata valstī var tikt plānoti kadru politikas mērķi un valsts nodarbinātības veicināšanas koncepcijas virzieni. Manuprāt, ārkārtīgi plašas iespējas patreizējā laika posmā šo jautājumu risināšanā ir pavērušās ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES). Tāpēc nav nejauši izvēlētie studiju darbam izmantojamie materiāli. Lai pareizi izprastu valsts kadru politiku un tās atbilstību ES prasībām, kā arī to vai valstī pilnvērtīgi tiek izmantotas ES struktūrfondu piedāvātie naudas līdzekļi, tika pielietoti materiāli, kas informē par ES fondu projektu iespējām.
Pareizi izprast Latvijas kadru politikas virzienus un prast pielietot praksē piedāvātās ES struktūrfondu finansējuma iespējas ir “solis” uz bezdarba līmeņa samazināšanu gan atsevišķi ņemtos uzņēmumos, rajonos, reģionos un valstī kopumā, kā arī uz Latvijas ekonomiskās labklājības veicināšanu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация