Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:906308
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šis referāts ir balstīts uz Latvijas, Lietuvas un Igaunijas salīdzinājumu. Šīs trīs valstis es izvēlējos, jo vēlējos uzzināt vai tās ar kaut ko atšķiras, neskatoties uz to, ka ir kaimiņvalstis, neskatoties uz to, ka atrodas vienā klimatiskajā joslā, neskatoties uz to, ka tām ir gandrīz vienāds ģeogrāfiskais stāvoklis.
Es vēlējos uzzināt un parādīt vai kāda no tā spēj būt pārāka un virzīties uz augšu daudz straujāk nekā atlikušās divas. Bet par to, kura no šī trijām ir līderos, Jūs uzzināsiet, ja izlasīsiet šo referātu.
Ļoti liela nozīme valsts labklājībai noteikti ir tajā valdošajiem spēkiem, kas vada valsti un organizē tajā notiekošos procesus. Lai valsts spētu strauji virzīties uz augšu, tajā jābūt labai saskaņai starp politiskajiem un ekonomiskajiem spēkiem. Ekonomiskajai attīstībai ir vairāki svarīgi aspekti, tādi kā inflācija, IKP, ārējā tirdzniecība, iekšējā tirdzniecība un valsts finanses. Katrs šis aspekts dod savu ieguldījumu valsts attīstībā. Jo labāki ir ekonomiskie rādītāji, jo labāks ir valsts stāvoklis un vieta lielajā pasaules valstu konkurencē.
Šeit atliek piebilst, ka ne tikai ekonomiskie rādītāji ir tie, kas veicina valsts izaugsmi. Liela nozīme ir arī sociālajiem rādītājiem, tādiem kā bezdarbs, iedzīvotāju dzīves līmenis, darba algas un nodarbinātība dažādās tautsaimniecības nozarēs.
Visa šī trīs valstis ir ES dalībvalstis, tikai cik lielā mērā tās spēj to lietderīgi izmantot, ir atkarīgs no pašas valsts un tās saimniekošanas pamatprincipiem. Latvija, Lietuva, Igaunija pievienojās ES vienā laika periodā, tāpaēc ir vieglāk salīdzināt, cik daudz tās ir paspējušas paveikt un cik lietderīgi izmantot tām piešķirtās subsīdijas un ārvalstu investīcijas. Tik mazām valstīm kā šīs, ir ļoti nepieciešams, la kāds tās ekonomiski atbalstīt un palīdzēt rast izeju problemātiskajās nozarēs.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация