Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:478045
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.04.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    2
1.  MAIZES VĒSTURE    3
2.  LATVIJAS LIELĀKIE MAIZES RAŽOTĀJI    4
2.1.  “Lāči” ceptuve    4
2.2.  Latvijas Maiznieks    5
2.3.  Hanzas maiznīca    5
3.  SITUĀCIJA LATVIJAS PĀRTIKAS TIRGŪ    7
4.  MAIZES CENU IZMAIŅAS    8
5.  MAIZES ĒŠANAS PARADUMI LATVIJĀ    10
6.  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    12
Фрагмент работы

7. MAIZES ĒŠANAS PARADUMI LATVIJĀ
SKDS 2017.gadā veiktais pētījums par maizes ēšanas paradumiem Latvijā parāda, ka 76% Latvijas iedzīvotāju maizi ēd katru dienu. No tiem gandrīz puse jeb 43% maizi ēd vairākas reizes dienā. Maizi vairāk ikdienas ēdienkartē iekļauj vīrieši – katru dienu maizi ēd 81% vīriešu un 73% sieviešu, savukārt no reģioniem maize vislielākā cieņā Latgalē, kur 85% iedzīvotāju norādījuši, ka maizi ēd katru dienu. Nemainīgi galvenais kritērijs izvēloties ir garša, to norādījuši 79% vīriešu un 75% sieviešu.
Latvijā maizes ēšanas paradumi ir atšķirīgi dažādos Latvijas novados. Visvairāk maizi uzturā lieto Latgalē – tur vienu vai vairākas reizes dienā maizi ēd 85% iedzīvotāju, savukārt vismazāk maizi ēd Rīgā - 71%. Vidzemē maizi ikdienā ēd 75% iedzīvotāju, Kurzemē – 80%, bet Zemgalē – 83%. Gan Rīgā, gan Latvijas novados izvēlas dažāda veida maizi, bet visvairāk rudzu maizi.
Brokastīs maizi ēd visvairāk, tā norādījuši 70% respondentu, pusdienās 43% un vakariņās 39%.(skatīt 4.attēlu) Tāpat kā iepriekš veiktajā pētījumā, visvairāk maizes ēšanas paradumi atšķiras Latgalē, tur brokastīs maizi ēd vismazāk – 55%, savukārt pusdienās un vakariņās ievērojami vairāk nekā citviet Latvijā, attiecīgi 68% un 60%. Brokastīs maize vislielākā cieņā ir Vidzemē – 79% respondentu savukārt visvairāk maizi starp ēdienreizēm ēd Kurzemē – 26%. Vienlaikus Latvijas iedzīvotājiem būtisks faktors ir arī maizes cena. Saskaņā ar SKDS veikto pētījumu, maizi ar akcijas cenu izvēlas 35% aptaujāto iedzīvotāju, kur akcijas cena ir nozīmīgāks izvēles faktors tiem iedzīvotājiem, kuriem ir zemi un vidēji zemi ienākumi. Cenu, kā būtisku kritēriju maizes izvēlē, nosaka arī izglītības līmenis – 62% iedzīvotāju ar pamatizglītību, kā primāro faktoru maizes izvēlē norādījuši akcijas cenu. Savukārt, akciju cenu kā būtiskāko izvēles faktoru, atzīmējuši vien 34% iedzīvotāju ar augstāko izglītību. Interesanti, ka tie cilvēki, kam ir svarīga akcijas cena, arī visvairāk patērē maizi ikdienā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация