Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:544341
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
2.  Meža klasifikācija    7
2.1.  Sausieņu meži    9
2.2.  Purvaiņu meži    10
2.3.  Nosusinātie meži    11
3.  Kas apdraud mežu    12
3.1.  Meža veselība    12
3.2.  Meža ugunsgrēki    12
4.  Meža atjaunošana un ieaudzēšana    13
  NOBEIGUMS    16
  Literatūras saraksts    17
  Pielikums    18
Фрагмент работы

Latvijas tauta gadsimtiem ilgi dzīvojusi ciešā mijiedarbībā un saiknē ar mežu, kas daudziem tūkstošiem iedzīvotāju bijis iztikas avots. Tomēr mums tas vienmēr ir bijis nepieciešams arī kā prieka un iedvesmas avots, kā vieta,
kur atpūsties.
Daudzās valstīs, arī Latvijā, aizvien vairāk palielinās meža vides nozīme. Dzīves straujais temps cilvēkam liek biežāk padomāt par sevi, par savu fizisko un garīgo labklājību, kas nav iespējama bez pilnvērtīgas atpūtas. Mežs ir vieta, kur atpūsties un kaut uz mirkli aizmirst par ikdienas rūpēm un problēmām.
Ar katru gadu gan Eiropā, gan arī Latvijā aizvien vairāk iedzīvotāju dodas uz mežu, lai atpūstos – sēņotu, ogotu, vērotu dabu, makšķerētu, medītu, brauktu ar velosipēdu, dotos pārgājienā vai vienkārši pastaigātos, sarīkotu pikniku vai orientēšanās sacensības. Tas dod unikālas un daudzveidīgas iespējas atpūtai dabā, tūrismam un vides izglītībai.
Latvijas iedzīvotāji, salīdzinot ar citām Eiropas Latvijas dabas daudzveidība ir neapstrīdama un tādēļ arī kopjama un saudzējama vērtība. Tostarp arī mūsu meži kā, iespējams, pati būtiskākā valsts ekosistēmas sastāvdaļa.
Mežu loma Latvijā ir nozīmīga vairākos aspektos. Vispirms tā ir vienīgā mājvieta daudzām jo daudzām dzīvnieku, putnu un kukaiņu sugām. Arī tādām, kas ir retas un aizsargājamas ne vien Latvijā, bet arī pasaulē.
Mežs jau kopš sendienām ir Latvijai raksturīgs būvmateriālu un enerģijas resurss.
Mana referāta mērķis – raksturot Latvijas mežus.
Uzdevumi :
1) raksturot Latvijas mežu klasifikāciju;
2) noskaidrot faktorus, kas apdraud mežus;
3) izanalizēt mežu atjaunošanas un ieaudzēšanas procesu.
Mežs ir ekosistēma, kurā galvenais organiskās masas ražotājs ir koki. Mežs ir sarežģīta sistēma – tajā ietilpst gan dažāda vecuma koki, gan pameža un zemsegas augi un meža dzīvnieki, gan augsne ar tās bagātīgo faunu, baktērijām, aļģēm, un citām sīkbūtnēm. Starp visiem šiem organismiem notiek sarežģīta mijiedarbība, un tie ir savstarpēji saistīti ļoti komplicētās barības ķēdēs.
Mežs ir Latvijas bagātība. Tas ietekmē skābekļa un ogļskābās gāzes daudzumu atmosfērā, uztver putekļus un kaitīgās gāzes, slāpē trokšņus. Mežs ir dzīvesvide daudzām augu sugām un pavērums dzīvniekiem. Tas ir arī koksnes ieguves avots un medību saimniecības bāze.
Latvija atrodas mežu zonā, un tas nozīmē, ka meži šeit ir dabiski izveidojušies un ka citi sauszemes biotopi attīstoties kļūst par mežu. Pie mums ir sastopamas arī pļavas, tīrumi, purvi, kāpas. Taču pļavas un tīrumi, ja tos pārstāj apsaimniekot, ar laiku aizaug ar mežu. Arī purvi ar laiku kļūst par mežu, tāpat kāpas un citas sauszemes ekosistēmas.
Mežam ir raksturīga pašatjaunošanās, aizņemot tās platības, ko ilgāku laiku neskar cilvēka darbība. Sacensībā ar citām augu sabiedrībām mežs ir noslēguma stadija. Citus sauszemes biotopus, piemēram, pļavas un tīrumus, cilvēks ir mežam atkarojis, un pēc pamešanas tie atkal aizaug ar mežu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация