Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:352956
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.04.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Latvijas radio pirmsākumi    3
2.  Latvijas Radio okupācijas    6
2.1.  Pirmā PSRS okupācija    6
2.2.  Vācu okupācija    7
2.3.  Otrā PSRS okupācija    7
3.  Radio neatkarīgajā Latvijā    9
3.1.  SWH radio    10
3.2.  Radio Skonto    11
  Nobeigums    12
  Izmantotā literatūra    13
  Pielikums    14
Фрагмент работы

Nobeigums
Radio mūsdienās tiek uzskatīts kā viens no medijiem, kas tiek plaši pielietots un attīstīts vēl joprojām. Kā S. Kruks apgalvo: „Radio ir 20. gadsimta tehnikas brīnums.” Ik dienu cilvēki apzināti vai neapzināti klausās radio. Mūsdienās radio tiek uzskatīs kā viens no neatņemamajiem medijiem vispār. Tā vairs nav neiegūstama prece, bet tā jau ir ikdienišķa un pierasta lieta – klausīties radio. Ja pārskata vēlreiz visu radio vēsturi Latvijā, tad var izsecināt, ka tā attīstība ir bijusi gan sarežģītā, gan dinamiska. Jāatceras, ka radio bija viens no ieročiem tautas saliedēšanā, neatkarības veidošanā..
Latvijā radiostacija izveidojās ļoti ātri pateicoties Jānim Linteram. Tieši viņš ar citu palīdzību un atbalstu panāca, ka Latvijai arī ir sava radiostacija. Iespējams, ja nebūtu J. Linters, tad Latvijā radio tiktu ieviests vēl daudz vēlāk nekā Eiropā.
20. gadsimtā Latvijā jau varēja klausīties radio diezgan plašu programmu klāstu. Ja izdara secinājumus par to, kādas programmas cilvēki varēja klausīties radio pirmsākumos un mūsdienās, tad varu apgalvot, ka 21. gadsimtā radio ir mazliet mainījies. Mūsdienās vairāk tiek likts akcents uz populārāko radio klausīšanos, kurās raida jaunākos mūzikas hitus un topus. Liels uzsvars arī tiek likts uz konkurenci mūsdienās mediju vidū. Gandrīz vairāk neskan izglītojoši raidījumi, vai arī to skaits ir būtiski samazinājies. Tas ir viens no mīnusiem, manuprāt, kas nav ņemts vērā. Vienīgais radio Latvijā, kas ir saglabājis kaut cik līdzīgus raidījumus kā no radio pirmsākumiem ir Latvijas Radio 1. Protams, nevar apstrīdēt to, ka ir daudz citu radiostaciju Latvijā, kurās ir dzirdama jebkuram cilvēkam sev interesējoša un izglītojoša informācija. Kā piemērus var minēt: SWH Radio, Star FM, European Hit Radio, Radio Skonto, Latvijas Kristīgais Radio, u. c.
Noteikti svarīgi ir apzināties katram cilvēkam individuāli, cik daudz darba ieguldīts un cik daudz pārdzīvots radio izveidē. Varētu apgalvot, ka radio ir uzaudzis līdzās Latvijai. Visi svarīgākie notikumi, ziņas, mūzikas programmas, intervijas var joprojām klausīties radio. Ja agrāk bija nepieciešamas speciālas iekārtas, tehnika, tad mūsdienās pavisam vienkārši var izvēlēties sev tīkamāko radio un to ieslēgt gan internetā, gan mūzikas centrā. Nav vairs nepieciešamas lielas piepūles un sarežģījumi, lai klausītos radio.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация