Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:674993
 
Оценка:
Опубликованно: 20.05.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 20 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  Kreditēšanas būtība, kredītportfeļa analīze un pārvaldīšana    5
2.  Kredītriska un tā pārvaldīšanas metodes izpēte    10
3.  Bāzele III    14
4.  LR Komercbanku kredītportfeļa analīze    17
4.1.  LR Komercbanku kredītportfeļa kvalitātes analīze    20
  SECINĀJUMI    27
  PRIEKŠLIKUMI    29
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    30
  PIELIKUMI    32
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Izanalizējot darbā ietverto informāciju par kredītportfeļa būtību un izvērtējot tās galvenos rādītājus autore ir secinājusi, ka:
1. kredītportfelis pēc savas būtības ir izsniegto kredītu skaits un apjoms, kuram ir savas sastāvdaļas – dažādu kredītu veidu attiecība kredītportfelī un noteiktā kredītu struktūra, kas ir atkarīga no tādiem rādītājiem, kā likviditāte, rentabilitāte un riska līmenis.
2. kredītportfeļa kvalitāte ir būtiski atkarīga no kredītriska iestāšanās iespējas, ko tomēr ir iespējams pārvaldīt, balstoties uz normatīvajiem aktiem, kā, piemēram, uz Kredītiestāžu likuma, uz FKTK noteikumiem Nr. 194 „Kredītriska pārvaldīšanas normatīvajiem noteikumiem”, Bāzeles komitejas noteikumiem un kredītriska iekšēju pārvaldīšanas sistēmu.
3. līdz 2008. gadam izsniegto kredītu kopsumma strauji auga, 2008. gadā tā sasniedza 16588,9 milj. LVL, kas bija par 278,7% vairāk nekā 2004. gadā, bet jau pēc 2008. gada līdz 2012. gada 3. ceturksnim kredītportfelis samazinājās, par ko liecina FKTK bankas ceturkšņa pārskatu dati, kas kopumā nozīmē kredītportfeļa pasliktināšanos.
4. par kredītriska iestāšanās palielināšanas iespējām liecina izsniegto kredītu termiņstruktūra, kur pēc FKTK bankas ceturkšņa pārskatu datiem no 2004. gada līdz 2012. gada 3. ceturksnim lielāko daļu, apmēram 70% no kopējā izsniegto kredītu apjoma, aizņem nelikvīdi aizdevumi ar termiņstruktūru virs 5 gadiem. Par kredītportfeļa pasliktināšanās tendenci liecina arī kredītu sadalījums pēc aizņēmēja, kur, savukārt, apmēram 80-85% no visiem kredītiem tika izsniegti mājsaimniecībām un privātajām nefinanšu sabiedrībām - tieši tai sabiedrības daļai, kas visvairāk cieš no ekonomiskās nestabilitātes, kas tieši šobrīd ir novērojama valstī.
5. par kredītportfeļa stabilitāti liecina FKTK dati par izsniegto kredītu valūtu. Tā, 73,6 % no visiem kredītiem tika piešķirti eiro valūtā, kas samazina vairākus ekonomiskos un politiskos riskus, kā, piemēram, kursa risku un likmju strauju izmaiņu risku.
6. novērtējot kredītportfeļa kvalitāti var secināt, ka krīzes un pēc krīzes laikā tā pasliktinājās, par ko liecina kredītu atlikuma bez kavējuma samazināšanās sākot ar 2008. gadu un zaudēto kredītu palielinājums. Tomēr sākot ar 2011. gadu situācija lēnām sāka uzlaboties. 2012. gadā kredītportfeļa kvalitāte turpina uzlaboties, un gada sākumā kredīti ar kavējumu sastādīja 22% kredītu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация