Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:782913
 
Оценка:
Опубликованно: 08.09.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  LATVIJAS UN SOMIJAS ATTIECĪBAS    4
2.  DIPLOMĀTISKO ATTIECĪBU VĒSTURE    4
3.  LATVIJAS – SOMIJAS SADARBĪBAS PROGRAMMA    5
4.  EKONOMISKĀS ATTIECĪBAS    6
5.  IEKŠLIETAS UN TIESLIETAS    7
7.  KULTŪRA    8
8.  IZGLĪTĪBA    9
9.  NOZĪMĪGĀKĀS VIZĪTES    10
10.  STARPVALSTU LĪGUMI    11
  SECINĀJUMI    12
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    13
  PIELIKUMI    14
Фрагмент работы

Mūsu referāta tēma ir „ Latvijas- Somijas sadarbība”. Referātu par Latvijas- Somijas sadarbību izvēlējāmies rakstīt tāpēc, ka tieši Somija ir viena no teritoriāli vistuvākajām valstīm Latvijai. Un bija interesanti uzzināt, kādas attiecības valda Latvijas un Somijas starpā.
Referātā ir iekļauta informācija par diplomātisko attiecību vēsturi, Latvijas- Somijas attiecībām, ekonomiskajām attiecībām, Latvijas- Somijas sadarbības programmu, iekšlietām un tieslietām, vides aizsardzību, kultūru, nozīmīgākajām vizītēm, starpvalstu līgumiem, kā arī interesanta informācija par Somiju dažādos skaitļos.
Referāts sastāv no 10 nodaļām, kurās ietvertas Latvijas un Somijas attiecības un sadarbība dažādās jomās, un pielikuma, kurā ievietotas dažas tabulas ar interesantiem datiem par ekonomiku un citām nozarēm salīdzinot Latviju ar Somiju. 1. LATVIJAS UN SOMIJAS ATTIECĪBAS

Latvijas un Somijas attiecības ir balstītas uz savstarpēju ieinteresētību un atvērtību. Latvijas un Somijas sadarbība ir vērsta uz Latvijas integrāciju Eiropā, iekšējās drošības, suverenitātes un demokratizācijas veicināšanu, kā arī valsts pārvaldes sistēmas pilnveidošanu.
Latvijas un Somijas attiecības ir intensīvas. Politiskais dialogs valstu augstāko amatpersonu starpā ir regulārs. Izveidojusies cieša sadarbība Latvijas un Somijas parlamentāriešiem, it sevišķi Saeimas Eiropas lietu komisijai un Somijas parlamenta Lielajai komitejai (Grand Committee). Notiek veiksmīga praktiskā sadarbība starp abu valstu nozaru ministrijām, pašvaldībām, nevalstiskajām organizācijām. Somija ir viena no tām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kura tās ģeopolitiskās situācijas un vēsturiskās pieredzes dēļ var vislabāk izprast Latvijas ārpolitikas un drošības politikas mērķi - panākt iespējami ātrāku Latvijas integrāciju ES. Somija atbalsta Baltijas valstu dalību ES, kas paplašinās drošības un stabilitātes telpu reģionā. To apliecina Somijas ES prezidentūras noslēgumā 1999. gada decembrī saņemtais uzaicinājums Latvijai sākt iestāšanās ES sarunas. Somija ir sniegusi un turpina sniegt nozīmīgu politisku un praktisku atbalstu Latvijas integrācijai ES. Laikā no 1992. gada līdz 2001. gadam Somija ir sniegusi Latvijai finansiālo palīdzību vairāk nekā 236 milj. FIM apmērā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация