Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:160309
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3
2.  Literatūras apskats    4
3.  Galvenā daļa    5
  Ģeogrāfiskais stāvoklis    5
  Valstu salīdzinājumu tabula    6
  Dzīves sīkumi    7
  Sports    8
  Finanses    10
4.  Rezultāta analīze    11
5.  Secinājumi    12
6.  Literatūras saraksts    13
7.  Anotācija angļu valodā    14
Фрагмент работы

Klimats Spānijā pēc 8.klases mācību grāmatas ģeogrāfijā: „Ziemeļrietumos dominē jūras klimats, jo plašu piekrastes apgabalu ietekmē Atlantijas okeāns. Tam raksturīga maiga ziema un silta vasara, bieži līst lietus. Spānijas vidienē valda kontinentālais klimats. Vasarā: +40°C, bet ziemā: -10°C. Austrumos un Dienvidos raksturīgs jūras klimats – lietaina bezsala ziema un karsta, sausa vasara.” Grāmatā „Pasaules Ģeogrāfija” teikts arī tas, ka „Spānijas klimatu ietekmē siltā Vidusjūra.”
Par tūrismu mācību grāmatā ir teikts: „Neatņemama visu pilsētu sastāvdaļa ir vēršu cīņu arēnas, kas pastāvīgi pulcina daudzus šī pasākuma cienītājus.” „Pasaules Ģeogrāfijā” teikts, ka „Spānijā ir strauji augoša tūrisma industrija.”
Grāmatā „Eiropas Savienība” teikts: „Tikai 15.gs. beigās spāņiem izdevās no Pireneju pussalas izspiest arābus, kuri tur bija iebrukuši 8. gs. Gandrīz 800 gadus Spānijas teritorijā plauka divas kultūras: eiropiešu-kristiešu, kā arī arābu-musulmaņu kultūra. Šī gadsimtiem ilgā līdzāspastāvēšana atstājusi milzīgu ietekmi uz spāņu mentalitāti, mākslu, politiskajiem uzskatiem un izturēšanos ikdienas dzīvē. Valsts līdz šai dienai ir saglabājusi divus nelielus īpašumus Ziemeļāfrikā – Seūtu un Melilju. 16. gs. Un 17. gs. Hābsburgu pārvaldītā zeme kļuva par varenāko pasaules valsti. Spāņu monarhijas finansētie Kristofora Kolumba ceļojumi un arī vēlāko atklājēju un konkistadoru karagājieni ļāva iekarot milzīgas Amerikas teritorijas. Pēc Kārļa V Hābsburga plašo valsti teica, ka saule tajā nekad nenorietot. Taču slavas laikmets nebija ilgs: jau 19.gs. Spānija bija atpalikusi zeme, kurai nebija nekādas politiskas un ekonomiskas ietekmes pārējā Eiropā, kas šajā laikā strauji attīstījās. Tā palika izolācijā līdz 20.gs. septiņdesmito gadu vidum. Ģenerāļa Franko, fašistu diktatora, nāve un karaļa Huana Karlosa nākšana pie varas sniedza iespēju ieviest demokrātiju un kapitālisko brīvo tirgu. Uzņemta Eiropas Savienībā un saņēmusi milzīgus naudas līdzekļus no Briseles, Spānija kļuva par vienu no mūsu kontinenta valstīm ar straujāko ekonomisko attīstību.”…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация