Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:265643
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.02.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Mūsdienu izpildvaras vieta un nozīme valstī    5
1.1.  Valdības veidošanas process    6
2.  Valda Dombrovska otrā valdība    10
2.1.  Valdības veidošana pēc 10. Saeimas vēlēšanām    10
2.2.  Valdības deklarācija    12
  Secinājumi    16
  Izmantoto avotu saraksts    18
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Likumdevēja vara nodarbojas ar likumu izdošanu, taču izpildvara ir šo likumu tiešais izpildītājs. Premjerministra amata kandidātam apspriežoties ar politisko partiju līderiem, tiek sagatavota valdības programma jeb deklarāciju un lēmuma projekts par uzticības izteikšanu jaunajai valdībai. Izpildvara teorētiski ir pakļauta likumdevējam, tātad parlamentam ir jāizsaka uzticība jaunajai valdībai, lai tā varētu uzsākt darbu. Par visas izpildvaras vadītāju parlamentārā sistēmā tiek uzskatīts premjerministrs, taču parlamentārā sistēmā valdība ir atkarīga no parlamenta uzticības tam, premjerministrs ieņem vien valdības priekšsēdētāja lomu.
Izpildvarai atšķirībā no pārējiem diviem varas atzariem (likumdevēja varas un tiesu varas) ir svarīgi resursi (finanšu, cilvēkresursi, materiālie resursi u.c.). Šo resursu esamības dēļ izpildvara atšķirībā no likumdevēja varas pilnvērtīgāk nodrošina valsts vienotību un pārstāv tās būtību un attīstību.
Atbildot uz darba ievadā izvirzīto izpētes jautājumu, Valda Dombrovska valdība tika veidota apzinoties to, ka valsts ir jārehabilitē pēc finanšu krīzes. Valdis Zatlers par premjerministra amata kandidātu nominēja Valdi Dombrovski. Nākamais posms bija koalīcijas izveide. Pēc ilgām sarunām par trešo koalīcijas partneri tika nolemts, ka koalīcija sastāvēs no divām politiskajām partijām – no “Vienotības” un no “Zaļo un zemnieku savienības”, kurām kopā Saeimā bija 55 balsis. Saeima valdību apstiprināja ar 63 balsīm.
“Vienotības” pārziņā bija septiņas ministrijas, bet “Zaļo un Zemnieku savienības” – sešas. 2011. gada 1. janvārī, apvienojot Vides ministriju un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju, tika samazināts kopējais ministriju skaits – no 14 uz 13 ministrijām.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация