Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:180326
 
Оценка:
Опубликованно: 28.11.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Šī darba tapšanas brīdī līdz 9. Saeimas vēlēšanām atlicis nedaudz mazāk kā mēnesis un katram Latvijas pilsonim vajadzētu izdarīt savu izvēli, par kādu no šobrīd Saeimā esošajām partijām vai kādiem citiem varas kārotājiem. Pamatā vēlētājus var iedalīt vairākās grupās: tādi, kam pilnīgi vienalga un vēlēšanās nepiedalās, tādi, kuri vienmēr balso par vienu un to pašu partiju kaut kādu privātu iemeslu dēļ, vai tie būtu piesolītie banāni par brīvu, vai partijas galva ir vienmēr neskuvies miljonārs ar stiklainu acu skatienu, vai kaimiņa labākais draugs. Un ir neliela daļa vēlētāju, pie kuriem pieskaitu arī sevi, kas ikdienā seko līdzi politiskās skatuves notikumiem un cenšas izdarīt kādus secinājumus, kas varētu kalpot par argumentiem savas izvēles izdarīšanai pie vēlēšanu urnas.
Kā tad veidojas vispārējā sabiedrības doma? Pamatā pirmavots ir vairāk vai mazāk neatkarīgi vai atkarīgi mēdiji, no kuriem mums ir tā iespēja uzzināt par mūsu vēlēto deputātu veiktajiem darbiem un nedarbiem. Protams, ir arī citi veidi, kā izzināt šos jautājumus: no draugiem, paziņām; apmeklēt Saeimas sēdes; apmeklēt preses konferences; pusdienot ar deputātiem utt. Saņemot informāciju cilvēks, ja viņam tā ir būtiska vai vismaz nav vienaldzīga, cenšas izdarīt kādus secinājumus. Vienam tie ir baušļi, citam likumi, vēl citam kaut kādas ētikas normas, pēc kurām viņš izdara secinājumus Kā rāda pieredze, tad ir ļoti grūti izsekot deputātu veiktajām darbībām tieši no likuma viedokļa, jo lielākajai sabiedrības daļai nav tās iespējas iepazīties dažādu iemeslu dēļ visu nepieciešamo likumdošanu. Taču katram ir tā iespēja pielietot vispārpieņemtās sabiedrības ētikas normas, lai spriesti par kādām konkrētām situācijām, kas tam nav vienaldzīgas.
Deputāti, lai atvieglotu sabiedrībai izvērtēt ievēlētā subjekta godīgo vai negodprātīgo rīcību, ir izveidojuši dokumentu “Saeimas deputātu ētikas kodekss”, kurš kā projekts Saeimā tika iesniegts 08.10.2003 un ir krietni mainījies laika gaitā. Man darba mērķis būs caurskatīt šī dokumenta punktus un meklēt situācijas, kurās šīs pašu deputātu apstiprinātās ētikas normas tiek vai netiek ievērotas. Tiesa gan darba apjoms neļauj man pienācīgi nodrošināt ar vajadzīgajiem faktiem, tāpēc izmantošu darbā diezgan pašsaprotamus piemērus.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация