Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:733538
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Teritorija, kas šodien pazīstama kā Latvija ir apdzīvota kopš 9000.g. pirms mūsu ēras. Pirmās senās Baltu ciltis radās 2000g. p.m.e. pirmajā pusē.
Tās ēras sākumā, teritorija, kas šodien pazīstama kā Latvija, kļuva slavena kā "tirdzniecības krustojums". Slavenais maršruts "no Vikingiem līdz Grieķiem", kas ir minēts senajās hronikās, virzījās no Skandināvijas caur Latvijas teritoriju pa Daugavu uz Seno Krieviju un Bizantijas Impēriju.
Visā Eiropas kontinentā Latvijas krasti bija pazīstami kā dzintara ieguves vieta. Viduslaikos un arī agrāk, vairākās vietās dzintars bija dārgāks pat par zeltu. Latvijas dzintars bija pazīstams pat tādās tālās zemēs kā Senajā Grieķijā un Romas Impērijā.
Mūsu ēras 900.gados senie balti sadalījās atsevišķās tautās. Ar laiku attīstījās 4 tautu kultūras - kurši, latgaļi, sēļi un zemgaļi. Lielākā un visattīstītākā cilts no tām bija - latgaļi. 1100. un 1200. gados kurši saglabāja iebrucēju dzīvesstilu, kas sevī ietvēra laupīšanu un svešu teritoriju demolēšnu. Baltijas jūras Rietumu daļā viņi kļuva pazīstami kā "Baltijas Vikingi". Taču sēļi un zemgaļi šajā laikā bija pazīstami kā miermīlīgi un pārtikuši fermeri.
ZEM VĀCU VARAS
Pateicoties, stratēģiski un ģeogrāfiski izdevīgajai atrašanās vietai, Latvijas teritorija vienmēr tika pakļauta citām - lielākām nācijām un šī situācija noteica Latvijas un tās iedzīvotāju likteni.
1100g. beigās Latviju bieži apmeklēja tirgotāji no Rietumeiropas, kuri tirgojot devās pa Latvijas garāko upi - Daugavu uz Krieviju. XIIgs. beigās ieradās vācu tirgotāji un kopā ar viņiem Kristīgās ticības mācītāji, kuri mēģināja vērst pagāniskās Baltiešu un Lībiešu ciltis pie Kristīgās ticības. Taču Baltieši nevēlējās labprātigi mainīt savu ticību un parašas, un pretojās kristīšanas rituālam.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация