Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Latvijas zaļo protesta akcijas pret Būtiņģes naftas terminālu: rūpes par ekoloģiju vai naftas grupējumu interešu aizstāvība

     Оцененный!

    Реферат10 Политика

3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:277680
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.01.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Industriālisma attīstība 20.gs ir radījusi daudzas ļoti nopietnas problēmas apkārtējai videi. Globālā sasilšana, gaisa piesārņojums, kodolkatastrofas ir tikai dažas problēmas, kas ļoti nopietni liek domāt par cilvēces pastāvēšanu. Cilvēku prasības ir pieaugušas, tomēr bieži tas nav saskaņā ar dabas un tās resursu izmantošanu. Tomēr ir arī cilvēki, kuri cīnās ne vien ar sekām, bet arī ar cēloņiem, no kā izriet ekoloģiskās problēmas- tie ir environmentalisti.
Tādas ekoloģiskās katastrofas kā Černobiļa, nemitīgās naftas noplūdes, likušas padomāt par dabas aizsardzību arī Latvijas mērogā. Latvijas zaļo kustība bija tā, kura nopietni aizsāka diskusijas par ekoloģijas problēmām Latvijā un to dara vēl šodien. Lai arī šīs aktivitātes nereti ir kā “saucēja balss tuksnesī”, tomēr tas ir nopietns pieteikums tam, ka Latvijā ir cilvēki, kuri nevēlas, lai šī valsts tiktu padarīta par toksisko atkritumu novietni, par tādu valsti, kuras pilsoņiem būtu jādzīvo bailēs par savu un savu bērnu drošību ekoloģiskās krīzes sakarā.
Mūsu kaimiņvalstis Krievija, Baltkrievija un Lietuva jau no seniem laikiem bijušas ļoti bīstamas sakarā ar savām atomenerģijas ražotājvienībām. Pēc Černobiļas katastrofas visas Latvijas zaļo aktivitātes tika pievērstas Ignalinas AES Lietuvā. Tomēr lietuvieši spēra vēl vienu soli, kas lika satraukties zaļajiem- tas bija Būtiņģes naftas termināla celtniecība.

Latvijas zaļie

Latvijā dabas aizsargu tradīcijas nav visai attīstītas, tomēr tieši zaļie ir ierakstījuši ne vienu vien nopietnu pieteikumu Latvijas vēsturē.
Zaļās partijas aktivitāšu sākums ir 1970.gadi, kad ļoti nopietni izvērsās diskusijas par Ķeguma spēkstacijas restaurēšanu. Tika paredzēts celt vēl vienu aizsprostu, kurš jūtami atvieglotu līdzšinējā darbu. Pret to nopietni iebilda zaļie, kuri uzskatīja, ka tas būs vēl viens nopietns kaitējums apkārtējai videi. Lai arī otrs aizsprosts tā arī netika uzbūvēts, tomēr to diezin vai varētu nosaukt par zaļo uzvaru.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1224223
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация