Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:961982
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Darbības apraksts    6
2.  Vides un situācijas analīze    8
2.1.  Mikro un makro vides analīze    8
2.2.  Nozares analīze    11
2.3.  Konkurences analīze    13
2.3.2.  General Electric modelis    14
2.3.3.  Konkurentu novērtēšanas metode    17
2.4.  Tirgus ietilpības novērtēšana    19
2.5.  SWOT analīze    20
  Ārējās vides iespēju un draudu analīze    21
3.  Mārketinga mērķi, stratēģijas un programmas    24
3.2.  Mērķtirgus noteikšana, pozicionēšana    25
3.3.  Uzņēmuma „ Veiksmes atslēga”    27
3.4.  Pircēju rīcības modelis    28
3.5.  Uzņēmuma misija, mērķi, stratēģija    29
3.6.  Rīcības plāns stratēģijas īstenošanai 1. gadam    30
Фрагмент работы

1. Darbības apraksts


Mūsu uzņēmums AS „Geolax” darbosies Latvijas zāļu tirgū, kā jauns ražotājs un piedāvās savu preci patērētājiem. Latvijas farmācijas tirgus ir diezgan noslogots, un iekļūt tajā var būt sarežģīti, tomēr mūsu uzņēmumam ir nepieciešamie līdzekļi un iespējas, lai to izdarītu.
Latvijas zāļu tirgus nav konstants lielums. Katru dienu daudzas zāles tiek reģistrētas, citas savukārt izņemtas no reģistra. Ja mēs pavērojam zāļu tirgus attīstību no 1990. gada līdz šim brīdim, redzams:
1. Pazuduši daudzi medikamenti, ko ražoja Austrum Eiropas valstu uzņēmumi;
2. Medikamenti ar vienu un to pašu sastāvu tagad ir labāk iesaiņoti, ērtāk lietojami, ar maz kaitīgām blakus vielām, taču dārgāki;
3. Tikai dažās aptiekās vēl gatavo recepšu medikamentus;
4. Bezrecepšu zāļu tirgu pilnībā nosaka reklāmas aktivitāte, kas rada iespaidu, ka ar šiem medikamentiem var izārstēt visas slimības;
5. Medikamentu vietā lieto arī pārtikas piedevas.
Zāļu tirgus tiek sadalīts starp zāļu ražotājiem, zāļu patēriņa apjoma pēc zāļu grupām, kā arī kā mainās zāļu tirgus sadalījums pa gadiem. Skaidri zinot situāciju zāļu patēriņā, var prognozēt un ietekmēt zāļu patēriņa turpmāku attīstību un izstrādāt efektīvu veselības nozares attīstības politiku.
Zāļu tirgus strauji ir mainījies pēc Latvijas iestāšanās ES, zāles ir kļuvušas dārgākas. No aptieku plauktiem pamazām pazuda daļa Ukrainā, Krievijā un Baltkrievijā ražotu zāļu. To vietu ieņem Eiropas Savienības valstu produkti, kas ir par 20-50% dārgāki. Par 5-15% sadārdzinājušies ģenēriskie līdzekļi. Par 20-25% sadārdzinājušie lētie, tautā vispieprasītākie recepšu un bezrecepšu medikamenti. Apritē ir tikai tās zāles, kas atbilst ES likumdošanas prasībām: kvalitatīvas, efektīvas un drošas.
Latvijas zāļu tirgū ir vairāki vietējie uzņēmumi, kas savu saražoto produkciju piedāvā Latvijas tirgū, kā arī ārzemju ražotāji, kas veiksmīgi ir ieņēmuši savu vietu tirgū. Vieni no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem, kas darbojas šajā tirgū ir AS "Grindex", AS "Olainfarm", AS "Rīgas farmaceitiskā fabrika" uc.
2008. gada 1. pusgadā kopējais zāļu apgrozījums bija 44713207 Ls. Lielākās no firmām savu produkciju piedāvā arī ārzemēs, un 2008. gada 1. pusgadā zāļu apgrozījums ārpus Latvijas bija 39146836 Ls. Lielākās Latvijas zāļu firmas AS "Grindex" apgrozījums ārpus Latvijas bija 31072378 Ls. Kopējais zāļu apgrozījums Latvijā bija 5564783 Ls. AS "Grindex" 2007. gadā tīrā peļņa bija 7,2 milj. Ls un apgrozījums 51,5 milj. Ls. Bet jau 2008. gada pirmajos 9 mēnešos tīrā peļņa bija augusi līdz 7, 65 milj. Ls. (5.) Savukārt otrajam lielākajam uzņēmumam AS "Olainfarm" 2008. gada koncerna apgrozījums bija 15,27 milj. Ls jeb par 10% vairāk nekā 2007. gadā. (6.)
Latvijas zāļu tirgus situācija ar katru gadu kļūst labāka. Piemēram, AS "Olainfarm" 2009. gadā plāno sasniegt 21.5 – 22 milj. Ls apgrozījumu, kas būtu par aptuveni 20% vairāk nekā pērn. Lai gan As "Olainfarm" ieviesusi nelielas
korekcijas uzņēmuma plānos. Kopš augusta tiek īstenots pretkrīzes plāns – tiek optimizēta darbība, samazināti rekonstrukciju projekti un papildu iekārtu iegāde. Bet neskatoties uz to kopējā uzņēmuma situācija ir stabila un AS "Olainfarm"
vadība turpina augt un attīstīties.(3.)
Mūsu firma nodarbosies ar zāļu ražošanu. Šīs zāles būs paredzētas akūtu vai hronisku iekaisumu ārstēšanai. „KRD“ pretsāpju sastāvā ir tajā ietilpstošo enzīmu tūsku mazinošā iedarbība, tādēļ medikamenta ieņemšana ne vienmēr nodrošina tūlītēju pretsāpju iedarbību.
Sakarā ar vispasaules ekonomisko krīzi, kas ļoti lielā mērā ir skārusi Latviju, valdība ir nolēmusi palielināt PVN. Tas nozīmē, ka arī farmācijas nozarē tiks paaugstināts PVN no 18% līdz 21%. Šīs rīcības sekas būs tādas, ka ražotāju izmaksas krietni paaugstināsies, tādējādi nespēs nodrošināt ražošanu pilnā apjomā, arī pircēji nevarēs iegādāties sev nepieciešamo produkciju, jo tās cenas tiks paaugstinātas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация