Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:966285
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.08.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Kvalifikācijas darba tēma „Laulības tiesisko attiecību nodibināšana”, kuru autore ir izvēlējusies ir ļoti demogrāfisko stāvokli Latvijā, kā arī visu citur pasaulē, kas ir ļoti aktuāla tēma un izraisa raizes. Tas viss ir saistīts ar to, ka gan Latvijā, gan pasaulē pēdējos gados dzimstība ir maza. Šīs visas lietas visciešākajā mērā ir saistītas ar laulības noslēgšanu.
Pēdējā laikā un arī pēdējā laika valsts situācijā arvien biežāk ir satopami pāri, kuri neslēdz nekādas oficiālas un juridiskas saistības un dzīvo tikai kopā, taču šāda veida dzīvošana kopā nerada stabilitātes sajūtu un nedod pamatu ģimenes veidošanai un bērnu radīšanai. Autoresprāt, sabiedrībā vajadzētu pēc iespējas vairāk popularizēt laulības un laulību noslēgšanu.
Sakarā ar valsts pašreizējo stāvokli arī pašas laulības netiek svinētas tik grezni, kā piemēram, senie latvieši. Tāpēc pašām laulības ceremonijām vajadzētu būt svinīgākām un neaizmirstamākām. Sabiedrībā ir jāpopularizē senās latviešu tautas tradīcijas, kad laulāšanās tika uzskatītas par dzīves svarīgāko momentu un lai šie svētki paliktu atmiņā uz visu mūžu, kā laimīgākā dzīves diena.
Turklāt arī dzimtsarakstu nodaļās laulības nav vairs tik svinīgas kā agrāk un laulībām vairs netiek pievērsta tik liela nozīme. Arī baznīcās bieži vien sastopami gadījumi, ka laulājamo vedēji ir tikai kā liecinieki un nepilda visu vedēju pienākumus un nav nekas no seno latviešu tradīcijām.
Gan baznīcām, gan dzimtsarakstu nodaļām vajadzētu vairāk piedomāt pie tā, kā veidot pašas laulību ceremonijas un pataisīt tās svinīgākas un nozīmīgākas.
Tomēr laulības noslēgšanai ir ļoti liela nozīme un to nevar noslēgt nejauši, nekārtīgi, bez svinīguma. Laulības noslēgšanai ir jāpaliek atmiņā uz visu mūžu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1231409
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация