Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:555664
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.02.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Leonardo da Vinči ( pilnā vārdā Leonardo di ser Pjēro da Vinči) dzimis 1452. gadā Itālijā, Vinči (Vinci) pilsētiņā kā notāra Pjēro da Vinči un vienkāršas zemnieces Katerīnas ārlaulības dēls. Tas bija īslaicīgs mīlas sakars. Tajā pašā gadā, kad Leonardo piedzima, viņa tēvs apprecējās ar savu aprindu meiteni Albjēru Amadori, bet vienkāršo, veselīgo un daiļo zemnieku meiteni Katerīnu, Leonardo māti, izdeva par sievu kādam kalnietim. Dēlu notārs paņēma pie sevis. Tolaik sabiedrība pret ārlaulības bērniem izturējās visai iecietīgi. Ne vien buržuju, bet arī muižnieku un pat hercogu ģimenēs bastardi jeb ārlaulības bērni tika audzināti tāpat kā likumīgie bērni un nereti ieguva arī tādas pašas tiesības.
Tēva mājās Leonardo iejutās pavisam viegli. Pjēro nodeva viņu sievas ziņā, un tā ar vīratēva un vīramātes palīdzību zēnu arī izauklēja. Albjērai bērnu nebija, bet vecaistēvs ar vecomāti gaidīt gaidīja mazdēlu. Leonardo bija brīnumjauks bērns: skaists, rāms un visnotaļ piemīlīgs. Viņš auga un attīstījās labi, fiziski bija tik spēcīgs kā reti kāds no viņa vienaudžiem, mācījās gluži kā pa jokam, nevienu neapgrūtināja. Mājās viņu visi dievināja. Ar savu īsto māti viņš tikās reti. Nav arī zināms, kā ritēja viņas dzīve kopā ar vīru.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1125839
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация