Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:693141
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    2
2.  Tiesisks darījums – priekšmets un samaksa tajā    3
3.  Līguma noslēgšana    5
3.1.  Līguma forma    5
3.2.  Oferte un akcepts    6
3.3.  Griba    8
3.3.1.  Gribas īstums    8
3.3.2.  Gribas īstums Padomju periodā    10
3.3.3.  Gribas īstuma pārkāpumi    12
4.  Tiesiska darījuma situācijas analīze    14
5.  Tiesu prakses materiāli    19
6.  Secinājumi    20
7.  Literatūras saraksts    21
Фрагмент работы

Darījumi ir darbības, fizisku vai juridisku personu gribas akti, kas vērsti uz noteikta mērķa sasniegšanu. Ar to darījumi atšķiras no notikumiem, kas kā civilo tiesību un pienākumu rašanās pamati nav atkarīgi no attiecīgās cilvēciskās attiecības dalībnieku gribas1.
Savā kursa darbā es centīšos izskaidrot tiesiska darījuma un tā dalībnieku, jeb līdzēju, vienošanās būtību un nepieciešamību, gan no tiesiskās puses, gan cilvēcīgajiem aspektiem, izanalizēt manā rīcībā nonākušos materiālus par nespēju panākt vienošanos starp līdzējiem, kā arī izmantojot zvērināta advokāta A.Grūtupa tiesu praksi ilustrēt līdzēju vienošanās nozīmi sadzīvē.
Par kursa darba informācijas avotiem esmu izvēlējusies literatūru, kas attēlo līdzēju vienošanās, gribas un tiesiskā darījuma tiesiskos aspektus dažādos laika posmos - gan pirmās neatkarīgās Latvijas Republikas laikā, gan padomju laikā, gan pēc neatkarības atjaunošanas.
Tiesisks darījums, saskaņā ar Civillikumu ir tādas tiesības, uz kuru pamata vienai personai jāizdara par labu otrai zināma darbība, kam ir mantiska vērtība.
Parasti tiesisks darījums izpaužas līguma veidā, un tas ir saistības, pēc kurām vienai pusei ir pienākums nodot lietu, veikt darbu vai pakalpojumu, bet otrai pusei – samaksāt nolīgto cenu. Katrai pusei attiecīgi ir tiesības prasīt no otras pienākumu izpildi.
Vienkāršā valodā runājot, viens kaut ko (mantu, iespēju, lietojumu, turējumu u.t.t.) pārdod, bet otrs to pērkot maksā (naudā, mantā, pateicībā u.t.t). Tātad līdzējiem ir nepieciešams vienoties par preci un cenu.
Zinātniskā valodā runājot, lai līgumu varētu uzskatīt par noslēgtu, pusēm jāpanāk vienošanās par visiem būtiskiem līguma noteikumiem. Civillikumā nav speciāli norādīti būtiskie punkti, kas par tādiem atzīti pēc likuma. Būtisks darījumā ir viss tas, kas nepieciešams tā jēdzienam jeb izpratnei, un bez kā nodomātais darījums nav iespējams. Kad puses ir vienojušās par viņām būtisko, jāvienojas arī par tādiem noteikumiem, kas pēc līguma definīcijas parāda līguma dabu un tāpēc ir vajadzīgi attiecīgajam līguma veidam. Citiem vārdiem sakot, līguma galvenie noteikumi parasti tiek papildināti ar dažādiem precizējošiem un papildinošiem noteikumiem. Piemēram, kad puses ir noskaidrojušas, kas būs pirkuma – pārdevuma objekts un tā cena, no šīs vienošanās dabiski izriet, ka jāvienojas arī par maksāšanas kārtību.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1220148
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация