Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:943514
 
Оценка:
Опубликованно: 21.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Lielākās finanšu krīzes 1994.-2005.    3
1.1.  Meksikas krīze (1994.-1995.)    3
1.2.  Dienvidaustrumāzijas krīze (1997.-1998.)    3
1.3.  Krievijas krīze (1998)    4
1.4.  Krīze Turcijā (2000.-2001.)    6
1.5.  Krīze Argentīnā (2000.-2002.)    10
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    13
Фрагмент работы

Latvija un tās ekonomika vairāk nekā 10 gadu laikā kopš neatkarības atgūšanas ir kļuvusi par globalizētās pasaules ekonomikas sastāvdaļu. Līdz ar to valsts attīstību jau ir ietekmējušas un arī nākotnē ietekmēs norises pasaules ekonomikā. Tai skaitā ārējās krīzes un dažādu ekonomiskā cikla fāžu iestāšanās. Turklāt ārējo faktoru ietekmes analīzes nozīmi pastiprina globālās ekonomiskās problēmas, kas patlaban vērojamas, kā arī 2001.gada 11.septembra notikumu sekas. Tā kā Latvijas ekonomika, finansu tirgi jau ir atkarīgi no pasaules tendencēm, šī ietekme nākotnē ne tikai saglabāsies, bet arī palielināsies.
Pasaules ekonomikas attīstības tendences jau iepriekš ļāva prognozēt “kritiskos punktus”, piemēram, Amerikas Savienoto Valstu (ASV) ekonomikas pārkaršanu, kā arī iespējamos nākotnes apdraudējumus, piemēram, vienotās ES valūtas – eiro nestabilitāti u.c. Starptautiskai sabiedrībai līdz šim diemžēl pilnībā nav izdevies novērst dziļas valstu un reģionālās finanšu krīzes. Lielākā vai mazākā mērogā tās tomēr notiek, kas ievērojami iedragā attiecīgās valsts attīstību un ekonomikas izaugsmi pasaulē. Zīmīgi, ka globalizācijas un finanšu tirgus liberalizācijas rezultātā finanšu krīzes ir kļuvušas biežākas un plašāka mēroga. Kopš pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem pasauli satricinājušas vairākas krīzes, no kurām lielākās notika Meksikā, Dienvidaustrumu Āzijā, Krievijā, Brazīlijā, Turcijā un Argentīnā. Mums vislabāk zināmā ir Krievijas finanšu krīze, kas ievērojami ietekmēja arī Latvijas tautsaimniecību. Krīzes rezultātā būtiski saruka Latvijas eksports, samazinājās rūpniecības apjoms un IKP pieauguma tempi, palielinājās bezdarbs. Ekonomikas izaugsmes samazināšanās ietekmē iedzīvotāju labklājību.
Tāpēc ir nepieciešams ne tikai analizēt pasaules ekonomisko krīžu – Āzijas 1997. – 1998.gada krīzes, Krievijas 1998.gada krīzes, Turcijas un Argentīnas krīžu, kā arī globālās recesijas ietekmi uz mūsu valsts ekonomikas attīstību, kā arī uz valsts budžeta ieņēmumiem un izdevumiem, bet arī būt gataviem pārvarēt jaunus ārējos satricinājumus. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация