Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:470907
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
  Lielbritānijas attīstība pirms Pirmā Pasaules kara    5
  Lielbritānija Pirmā pasaules kara laikā 1914 – 1918    8
  Ekonomika kara laikā    10
  Kara sekas    12
  Lielbritānija laikā starp abiem pasaules kariem 1918 – 1939    14
  Koalīcijas valdība, 1918 – 1922    14
  Konservatīvo valdība, 1922 – 1924    16
  Leiboristu valdība 1924.gads    17
  Konservatīvo valdība 1924-1929    17
  Leiboristu valdība 1929-1931    23
  Nacionālā valdība 1931-1939    25
  Secinājumi    27
  Izmantotā literatūra    28
Фрагмент работы

Ievads

Lielbritānija pasaules vēstures, it sevišķi ekonomikas vēstures attīstībā ir ieņēmusi ievērojamu lomu, ilgstoši esot līderei pasaulē ne tikai ražošanas, bet arī tirdzniecības nozarēs. Koloniālā impērija, kas izveidojās 17.-18.gs. un nodrošināja Lielbritānijai pasaules lielvalsts stāvokli, nenoliedzami bija spēcīga vēl arī 19.gadsimtā, taču 19.gadsimta vidū bija vērojamas pazīmes, kas liecināja, ka impērijā radušās problēmas. Gan ražošanas un rūpniecības sistēmas, gan arvien spēcīgāka konkurence no ASV un Vācijas puses vājināja Lielbritānijas attīstības tempus jau 19.gs. beigās.
Tāpēc šā darba mērķis ir apkopot informāciju par Lielbritānijas ekonomiku laika periodā, kas vēsturē iegājis ar dažādām krīzēm, – periodā starp Pirmo un Otro Pasaules karu. Lai labāk izprastu situāciju šā posma sākumā, neliela uzmanība darbā tiks pievērsta Lielbritānijas ekonomiskajam stāvoklim pirms Pirmā Pasaules kara un arī kara norisei un sekām.
Tā kā valsts ekonomika nevar attīstīties izolēti no pārējām sfērām, darbā tiks aplūkoti ne tikai dažādi ražošanu, lauksaimniecību vai finanšu sistēmu raksturojoši rādītāji, bet arī politiskā situācija, kam bija īpaši svarīga nozīme nestabilajā periodā starp abiem kariem, kā arī sociālajai sfērai un sociālajai likumdošanai, jo, vērtējot ekonomikas attīstību, ir svarīgi vērot, kā mainās iedzīvotāju dzīves līmenis, ko ietekmē dažādi sociālie faktori.

Lielbritānijas attīstība pirms Pirmā Pasaules kara.

Lai labāk izprastu Lielbritānijas attīstību un problēmas, kas radās pēckara gados, sākotnēji ir svarīgi aplūkot notikumus un Lielbritānijas ekonomisko un sociālo situāciju pirms kara.
20.gs. sākumā Lielbritānija sastāvēja no Anglijas, Skotijas un Velsas, un tajā dzīvoja 37 miljoni cilvēku. Tajā laikā Lielbritānija kontrolēja ne tikai Īriju, bet tai piederēja arī kolonijas un domīnijas (autonomas valstis, kas atradās Britu impērijas sastāvā) visos kontinentos – Kanāda, Ņufaunlenda, Dienvidāfrika, Austrālija, Indija, Britu Austrumāfrika un Somālija, kā arī Britu Gajāna Dienvidamerikā.
Lielbritānija bija šīs lielās impērijas metropole, un Lielbritānijas parlamentā risinājās asas diskusijas par to, kas ekonomikas attīstībai būtu izdevīgāks – saglabāt brīvo tirdzniecību vai izmantot impēriskās priekšrocības, kas nozīmētu aplikt ar ievedmuitām importa produkciju. Jautājums par brīvo tirdzniecību sašķēla Konservatīvo partiju divās daļās.
Lielbritānija bija viena no pasaules vadošajām lielvalstīm. Ja vēl 19.gadsimtā tā bija līdere pasaules ekonomikā, tad 20.gs. tā savas līderpozīcijas bija zaudējusi, taču, neskatoties uz to, Lielbritānija, Amerikas Savienotās Valstis un Vācija bija trīs lielvalstis, kas valdīja pasaules rūpniecībā un tirdzniecībā. Vienlaicīgi Lielbritānijā bija augstākais dzīves līmenis pasaulē, pat neskatoties uz to, ka daudzi tās iedzīvotāji dzīvoja nabadzībā un trūkumā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1139069
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация