Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:445028
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.05.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Līguma priekšmets    3
2.  Līguma blakus noteikumi    3
3.  Priekšlīgums un izsolījums    7
  Literatūras saraksts    9
Фрагмент работы

Bez līguma būtiskajām un dabiskajām sastāvdaļām līgumā var būt ietvertas arī nejaušas sastāvdaļas – blakus noteikumi. Blakus noteikumi ir tādi paši kā galvenie, par to neievērošanu var atsevišķi noteikt līgumsodu, piemēram, par nokavējumu. Civillikuma 1548.pants nosaka, ka katrā līgumā var ievest dažādus blakus noteikumus, un proti, nosacījumus un termiņus.
Nosacījumi un termiņi nav vienīgie iespējamie līguma blakus noteikumi. Līgumā var būt noteikumi par vienas vai otras puses pienākumu sniegt informāciju par izpildes gaitu vai citiem faktiem, par izpildījuma pieņemšanas procedūru, lietpratēju pieaicināšanu, reklāmu, konfidencialitātes ievērošanu un daudz ko citu.

Nosacījumi

Nosacījums līgumā ir tāds blakus noteikums, kas ietver varbūtību: ja nosacījumā noteiktais notiks, tad būs turpmāk paredzētās sekas, bet ja nenotiks – seku nebūs. Nosacījumam jābūt tādam, kura izpildīšanās nav atkarīga vienīgi no nosacīti tiesīgās personas gribas un rīcības (patvaļas), taču šās personas rīcība var būt svarīga kopumā ar citiem, no viņas neatkarīgiem apstākļiem.
Nosacījumu vispārējais regulējums atrodams Civillikuma 1548.–1578.pantā. Civillikuma 1549.pants nosaka ka, nosacījums ir tāds līguma blakus noteikums, ar kuru līguma spēks darīts atkarīgs no kāda nākoša un nezināma vai vismaz par tādu domājama notikuma. Nosacījums ir nejauša līguma sastāvdaļa – blakus noteikums, no šī noteikuma atkarīgs līguma spēks, un šis līguma noteikums ir nezināms.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация