Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:767546
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.05.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS   
1.  ANALITISKA DAĻA   
1.1.  Līzinga būtība un definīcijas   
1.2.  Līzinga veidi   
1.3.  Līzinga priekšrocības un trūkumi   
1.4.  Līzinga kompāniju veidošana Latvijā   
1.5.  Līzinga procentu apreķināšana   
2.  APRĒĶINU DAĻA   
2.1.  Auto līzinga vērtējums    15
2.1.1.  Parex Autolīzinga piedāvājums    15
2.1.2.  Nordea Līzinga piedāvājums    16
2.1.3.  Hipolīzinga piedāvājums    17
2.1.4.  Swedbank Auto līzinga piedāvājums    19
2.1.5.  UniCredit leasing piedāvājums    20
2.2.  Kopsavilkums    20
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI   
  BIBLIOGRĀFISKAIS SARAKSTS    27
  Pielikums    27
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Līzings, kā finansējuma veids, Latvijā ieņem ievērojamo pozīciju finanšu pakalpojumu tirgū un ir pazīstams jau vairākus gadus.
Līzinga pakalpojumu tirgū darbojas daudzas līzinga kompānijas, un līdz ar to palielinās konkurence šo kompāniju starpā, bet līzinga ņēmējam – gan privātpersonām, gan dažādu nozaru uzņēmumiem, ir vieglāk izvēlēties sev piemērotāko līzinga kompāniju, lai atbilstoši savām vajadzībām un iespējām varētu noslēgt nepieciešamo līzinga darījumu.
Sākot ar 2008.gadu līzinga apjomi sāka samazināties un turpina samzināties arī šajā gadā. Latvijas Līzinga devēju asociācijas dati liecina, ka līzingu darījumu apjoms ir samazinājies aptuveni par 80 procentiem. Šobrīd tirgū valda divas tendences – arvien vairāk līzinga ņēmēju lūdz pagarināt atmaksas termiņu, jo viņu alga ir samazināta vai arī viņi ir palikuši bez darba, un daudzi līzinga ņēmēji cenšas pēc iespējas ātrāk nokārtot saistības, ja vien līdzekļi to atļauj. Tomēr nākotnē situācija tirgū var uzlaboties un līzinga apjomi palielināsies, jo ar laiku jau iegūts īpašums noveco un attīstoties tehnoloģijai, rodas pieprasījums pēc uzlabojumiem un komforta.
Izvēloties līzinga piedāvājumu, jāņem vērā vairāki faktori, kas līzinga termiņa laikā ietekmēs patērētāja budžetu un ar līzinga izmantošanu saistītās izmaksas.
Studiju darbā aprēķinu daļā tika veikta autolīzinga piedavājumu analīze piecās līzingu kompānijās. Līzinga kompānijas katru klientu izvērtē individuāli, ievērojot algas lielumu, krēdītvēsturi. Tāpēc nevar uzreiz secināt kurā no līzinga kompānijām būs izdevīgaki piedāvājumi, jo katra kompānija, izvērtējot klientu individuāli, var sniegt papildus atlaides. Proti ir jāizvērtē arī līzinga nosacījumi, jo neliela procentu likme vēl neliecina par to, ka būs izdevīgi ņemt līzingu tiesi šajā kompānijā.
Analīzei tika izmantota konkrēta automašina ar vērtību 2900 Ls. Aprēķini tika veikti visās piecās līzinga kompānijas.
Pēc līzinga aprēķiniem var secināt, ka izevīgāku piedāvājumu sniedz „Parex līzings un faktoring”, kurā kopējais maksājums ir vismazākais – 3249,48 Ls, bet „Swedbank līzings” līzinga kopējais maksājums iznāca vislielākais – 3577,68 Ls. Tikai pēc kopēja maksājuma nevar secināt par izdevīgumu, ir jāizvērtē arī citi faktori:
pēc procentu likmes: „Parex līzings un faktoring” piedava zemāku procentu likmi – 6% gadā, talāk seko „UniCredit Leasing” – 8%, „Hipolīzings” – 9%, savukārt „Nordea līzings” – 11% un „Swedbank līzings” pat 14%. Proti procentu likmes ir atkarīgas arī no mašīnas vecuma, jaunām mašīnām procentu likmes vienmēr būs zemakas, jo risks ir daudz mazāks, nekā vecām masīnām.
pēc ikmēneša maksājumiem: „Nordea līzings” – 75,95 Ls, kas ir mazāki nekā citas līzinga kompānijās. Savukārt, „Hipolīzings” – 94,36 Ls. Ikmēneša maksājumi ir atkarīgi ne tikai no procentu likmes, bet arī no pirmās iemaksas.
pēc pirmās iemaksas: „Hipolīzings” piedava 0%, pārējās līzinga kompānijas 10%, izņēmot „Nordea līzings”, kur ir nepieciešams 20% pirmai iemaksai. Tas, savukārt, arī ir saistīts ar mašinas vecumu, jaunām automašīnam pirmā iemaksa daudzās līzinga kompānijās parasti sastāda 0%.
Klientam, izanalizējot kompāniju piedāvājumus ir jāizvēlas sev izdevīgāko pašam. Jo kādam būs labāk, ja ikmeneša maksājumi būtu vismazāki, bet kāds nevarēs samaksāt pirmo iemaksu un izvēlēsies kompāniju, kur būs minimālā pirmā iemaksa.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация