Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:913245
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
1.  Tiesību akti, kas regulē Augstākās Tiesas darbu   
2.  Augstākās tiesas struktūra   
3.  Augstākās tiesas tiesneši   
4.  Augstākās tiesa kompetence   
4.1.  Krimināllietu tiesvedība   
4.2.  Civillietu tiesvedība   
4.3.  Uzraudzības tiesvedība   
Фрагмент работы

Katras demokrātiskas valsts pamatā līdzās likumdošanas varai un izpildu varai pastāv neatkarīga tiesu vara. Latvijā šī tiesu vara tiek realizēta ar rajonu (pilsētu) tiesu , apgabaltiesu, Augstākās tiesas un Satversmes tiesas palīdzību.
Satversmē ir nostiprinātas ikviena cilvēka tiesības aizstāvēt savas tiesības un likumiskās intereses taisnīgā tiesā. Ikviens uzskatāms par nevainīgu, iekams viņa vaina nav atzīta saskaņā ar likumu. Nepamatota tiesību aizskāruma gadījumā ikvienam ir tiesības uz atbilstīgu atlīdzinājumu.1
Tātad, katram cilvēkam ir jāzina savas tiesības, sava darbība un arī bezdarbība jāveic saskaņā ar likumdošanas aktiem, tad būs arī reāls pamats aizstāvēt savas tiesības tiesā. Dzīvē šis tiesību aizstāvēšanas process bieži izvēršas stipri vien sarežģīts.
Civilprocess izskata lietas, kuras tiesā iesniedz personas, lai aizsargātu savas aizskartās vai apstrīdētās civilās tiesības, vai ar likumu aizsargātās intereses, atsaucoties uz juridiski nozīmīgiem faktiem.
Kriminālprocess izskata un izlemj pret personām celto apsūdzību pamatotību, attaisnojot nevainīgas personas, vai arī atzīstot personas par vainīgām noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, un nosakot tām sodu.
Rajona (pilsētas) tiesa ir pirmā instance civillietām, krimināllietām un lietām, kas izriet no administratīvi tiesiskajām attiecībām. Lietu piekritību šīm tiesām nosaka civilprocesa un kriminālprocesa likumi. Civillietas ar nelieliem izņēmumiem izskata tiesnesis vienpersoniski. Krimināllietas un atsevišķu kategoriju civillietas tiesa izskata koleģiāli, t.i., tiesnesis un divi tiesas piesēdētāji. Likumā ir noteikti gadījumi, kad arī krimināllietas var izskatīt viens tiesnesis.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1205635
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация