Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:203142
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  LATVIJAS REPUBLIKAS PENSIJAS SISTĒMA    4
1.2.  LATVIJAS REPUBLIKAS PENSIJU SISTĒMAS ĪPATNĪBAS    7
2.  VALSTS PENSIJU REFORMAS TRĪS LĪMEŅI    12
2.1.  PIRMAIS LĪMENIS    12
2.2.  OTRAIS LĪMENIS    13
2.3.  TREŠAIS LĪMENIS    14
3.  PRIVĀTIE PENSIJU FONDI    15
3.1.  PENSIJU FONDĀ IEGULDĪŠANAS IESPĒJAS UN TĀS IZDEVĪGUMS FIZISKĀM PERSONĀM    20
3.2.  PENSIJU FONDĀ IEGULDĪŠANAS IESPĒJAS UN TĀS IZDEVĪGUMS JURIDISKĀM PERSONĀM    20
4.  PENSIJU FONDU PILNVEIDOŠANAS IESPĒJAS    21
  SECINĀJUMI    23
  PRIEKŠLIKUMI    24
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    25
Фрагмент работы

Šobrīd viena no galvenajām sociālajām problēmām Latvijā ir tā, ka valsts nav spējīga nodrošināt pensijas vecumu sasniegušajiem cilvēkiem viņu nostrādātajam darba mūžam adekvātu pensiju, tā ir ārkārtīgi maza, un indeksācija ik gadu neko nedod.
Iedzīvotāju sastāvs un tā izmaiņas liecina, ka Latvija "noveco", darbspējīgo un pensijas vecuma iedzīvotāju skaitliskās attiecības uz šodienu un prognozes nākotnei liecina, ka pensijas vecuma iedzīvotāju skaits ar katru gadu palielināsies. Latvijā pieaug veco cilvēku skaits un palielinās viņu dzīves ilgums. Īpaši svarīgs kļūst jautājums, kā palielināt un nodrošināt pensionāru materiālo labklājību. Pensiju pieaugumu var panākt vai nu ar nodokļu paaugstināšanu, vai ar līdzekļu atņemšanu citām nozarēm, kas savukārt kaitētu tautsaimniecībai un negatīvi ietekmētu gan algu, gan pensiju apjomu.
Latvijā ir izveidota trīs līmeņu pensiju sistēma. Tā ir apdrošināšanas sistēma, kurā apvienota katra cilvēka personiskā ieinteresētība savu vecumdienu nodrošināšanā un paaudžu solidaritāte. Pensiju sistēmas galvenais princips: jo lielākas sociālās iemaksas tiek veiktas šodien, jo lielāka būs pensija rīt. Visu trīs līmeņu vienlaikus pastāvēšana nodrošina pensiju sistēmas stabilitāti, jo izlīdzina katrā līmenī iespējamo demogrāfisko vai finansiālo risku, kas piemīt katram no šiem līmeņiem.
Jaunākā paaudze var izdarīt secinājumus un, domājot par savām vecumdienām, apsvērt, kā palielināt ienākumus mūžā nogalē un nodrošināt sev cienīgas vecumdienas. Viena no tādām iespējām ir līdzekļu uzkrāšana atklātajos pensiju fondos. Pensiju sistēmas 3. līmenis ir iespēja brīvprātīgi veidot papildu uzkrājumus savai pensijai — papildus pensiju sistēmas 1. un 2. līmenim katrs individuāli vai ar sava darba devēja starpniecību daļu ienākumu var brīvprātīgi ieguldīt kādā no privātajiem pensiju fondiem.
Valsts pensijas tiek izmaksātas sociālā nodokļa un obligāto sociālo iemaksu maksātājiem saskaņā ar Latvijas Republikas likumu "Par valsts pensijām", kas darbojās no 1991. gada 1. janvāra. Kopš 1999. gada 23. novembra stājusies spēkā šī likuma jaunā redakcija, kas tika pieņemta Latvijas sociālās sistēmas reformas ietvaros.
Tiesības saņemt valsts sociālās apdrošināšanas pensiju, saskaņā ar likuma "Par valsts pensijām" nosacījumiem, ir personām, kas bijušas pakļautas valsts obligātajai pensiju apdrošināšanai.
Saskaņā ar šo likumu ir noteikti šādi valsts sociālās apdrošināšanas pensiju veidi:
1) vecuma pensija;
2) invaliditātes pensija;
3) apgādnieka zaudējuma pensija.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация