Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:794679
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.02.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mācīšanās traucējumus izraisa arī bioloģiskie faktori. Mācīšanās traucējumu pamata tipi ir: uzmanības deficīts un hiperaktivitātes sindroms, vizuālās uztveres traucējumi, valodas signālu apstrādes traucējumi, sīko kustību traucējumi. Sarežģītāks mācīšanās grūtību cēlonis ir psihiskās attīstības aizture. Vissmagāko mācīšanā grūtību pamatā ir garīgās attīstības traucējumi (garīgā atpalicība).
Pētījumi rāda, ka bērni, kuriem ir mācīšanās traucējumi, bieži ķeras pie mācībām neefektīvi un juceklīgi. Viņi neanalizē uzdoto, viņiem trūkst sistemātiskas pieejas mācībām. Viņi, šķiet, neapjauš, ka pastāv dažādi paņēmieni, kas var palīdzēt iegaumēt. Viņi nezina, kā izmantot plānus vai izveidot noderīgus pierakstus. Ja šie bērni saņem sarežģītu uzdevumu, viņiem, šķiet, nav pat jausmas, kā pie tā ķerties klāt. Reizēm vājā mācīšanās stratēģija (pedagoģijā stratēģiju apzīmē par metakognitīvajām iemaņām) mācību sekmes ietekmē tikpat lielā mērā kā skolēna mācīšanās traucējumi.
Metakognitīvās iemaņas ir neformāli paņēmieni, kurus skolēni izmanto, lai vieglāk apgūtu, uzglabātu un atsauktu atmiņā informāciju. Lielākoties skolēni šīs metodes patver paši un izmanto tās arvien prasmīgāk. Tomēr skolēni, kuriem ir mācīšanās traucējumi, bieži vien neizmanto turpmāk minētos paņēmienus, ja vien viņiem konkrēti nenorāda, kā un kad tas ir darāms.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1115083
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация