Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:779797
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.10.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 20-й век (1900–1999 гг.)
2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Uzņēmuma maksātnespēja ir viena no centrālajām problēmām, kuru risina uzņēmuma vadība visā uzņēmuma pastāvēšanas laikā. Pētot ekonomiskajā literatūrā maksātnespējas termina definīcijas, var secināt, ka jēdziens ‘’maksātspēja’’ tiek aplūkots kopā ar jēdzieniem ‘’likviditāte’’, ‘’kredītspēja’’ un ‘’finanšu stabilitāte’’. Katrs no šiem jēdzieniem raksturo noteiktu finansiālo situāciju uzņēmuma finanšu darbībā. Termins ‘’maksātspēja’’ apzīmē tādu uzņēmuma finansiālo stāvokli, kas uzņēmums tuvākajā nākotnē spēs nodrošināt pietiekami sekmīgu finanšu darbību, lai varētu segt visas savas parādsaistības. Lai raksturotu pretēju situāciju uzņēmuma maksātspējai, tiek lietots jēdziens ‘’maksātnespēja’’. Aplūkojot literatūru un normatīvajos aktos sastopamās šā termina definīcijas, izpratne par maksātnespējas jēdzienu nav nepārprotami precīza.
Maksātnespējas lietu datu analīze (1.1. att.) liecina, ka Latvijā gadu no gada palielinās maksātnespējas pieteikumu skaits- no 505 pieteikumiem 1998. gadā līdz 1586 maksātnespējas pieteikumiem 2003. gadā. Tikai no 2004. gada ir vērojams samazinājums un kā būtisku šajā var atzīmēt 2005. un 2006. gadu, kad maksātnespēja pieteikta 771 un 886 uzņēmumiem. Savukārt 2007. un 2008. gadā atkal vērojams maksātnespējas pieteikumu skaita pieaugums, kas liecina, ka Latvijā uzņēmumi nonāk finansiālās grūtībās un nespēj norēķināties par savām saistībām.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1245681
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация