Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:155790
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.04.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ja godīgi, tad liekas, ka šis ir pats grūtākais darbs, ko man jelkad ir nācies rakstīt. Lai varētu runāt par savu izglītības filozofiju vai par izglītības filozofiju vispār, ir jāsāk no pašiem pamatiem. Tā kā izglītots tiek cilvēks, tad lietderīgi jau būtu saprast, kas tad īsti ir cilvēks un kam viņam ir vajadzīga izglītība. Sākotnēji jau centos nozagt kādu gatavu ideju, izmantot kādu jau iepriekš uzdotu cilvēka definīciju. Piemēram, Andris Broks saka, ka „cilvēks ir miesa un gars, garam īstenojoties jūtu, prāta un gribas vienotībā”. It kā jau definīcijai nav ne vainas, bet kā var zināt, ka cilvēkam patiesi ir gars? Tā nu šo definīciju par savu es uzreiz neņemtos uzdot.
Cits gudrs domātājs, Volfgangs Klafki, teicis, ka „cilvēks ir fizikas, bioloģijas, psiholoģijas, socioloģijas, antropoloģijas un citu zinātņu „priekšmets””. Arī jau savā ziņā tiesa, bet man personīgi gan liekas, ka cilvēks ir kas vairāk par dzīvu būtni, par miesu un garu, par zinātņu „priekšmetu”, kas daudz vairāk par saprātīgu dzīvnieciņu. Ja nu man būtu tieši jāpasaka, kas ir cilvēks, es droši vien atbildētu, ka tas ir niecība un visu varenais reizē, ka tas ir saprātīgais un nenormālais kopā, ka tā ir būtne, kas ir tik pat reāla, cik mistiska.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация