Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:360347
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pieaugot cilvēku dzīves kvalitātei un kļūstot apmierinātām pamatvajadzībām, mēs kļūstam arvien vairāk prasīgāki pret savu ikdienu. Cilvēku vairs neapmierina tikai izsalkuma vai mājvietas nodrošinājums, cilvēkam nepieciešama komfortabla un baudāma dzīves ikdiena. Līdz ar to mums palielinās pieprasījums pēc vajadzību apmierināšanas, vēl jo vairāk, cilvēkam ir jāprot izvēlēties no lielā piedāvājuma klāsta, kas sola apmierināt mūsu vajadzības un vēlmes. Tādejādi arvien vairāk ikdienā dzirdam vārdu „mārketings”. Bet cik daudzi patiesībā zina, kas tas ir.
Termins „mārketings” ir cēlies no angļu valodas vārda „tirgus”, ar to saprotot vietu, kur satiekas pircēji un pārdevēji, lai savstarpēji izdevīgi kārtotu darījumus vai preču naudas maiņu. Mārketinga mērķis ir, lai klienti vēlētos veikt darījumus ar uzņēmumu, nevis ar tā konkurentiem. Lai to panāktu, mārketinga speciālistiem klientiem jāpiedāvā tieši tās preces, kuras viņiem nepieciešamas, un par tādu cenu, kas atspoguļo preču vērtību naudas izteiksmē.
Var izdalīt dažādas mārketinga definīcijas:
Sociālā definīcija – mārketings ir sociāls process, kura laikā indivīdi un grupas iegūst to, kas tiem ir nepieciešams un ko tie vēlas, brīvi radot, piedāvājot un apmainoties produktiem un pakalpojumiem ar citiem indivīdiem un to grupām;
Vadības definīcija – produktu pārdošanas māksla. Mārketinga mērķis ir radīt situāciju, kurā pārdošana ir kļuvusi nevajadzīga. Mārketinga mērķis ir tik labi izzināt un izprast patērētāju, lai produkts vai pakalpojums būtu tieši viņam atbilstošs un patērētājs būtu pašmotivēts to iegādāties;…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация