Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:199959
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.11.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    3
  Abstract    4
  Ievads    5
1.  Mārketinga pētījumu nepieciešamība un virzieni uzņēmējdarbībā    7
2.  Informācijas veidi un to iegūšanas metodes    16
2.1.  Sekundārāis informācijas jēdziens    16
2.2.  Primārāis informācijas jēdziens    19
3.  Standartizētie mārketinga informācijas avoti    28
  Secinājumi un priekšlikumi    30
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    34
Фрагмент работы

Pētījums ir veids kā izzināt realitāti. Jebkuram biznesam uzsākot darbību, ir jābūt pārliecībai, ka kādam piedāvātie pakalpojumi un produkti ir nepieciešami.
Lai veiksmīgi organizētu uzņēmuma darbību, ir jāveic mārketinga pētīšana. Mārketinga pētīšana ietver sevī daudzveidīgas darbības, kas vērstas uz tirgus un apkārtējas vides izpēti, kas nepieciešama veiksmīgai preces piedāvāšanai tirgū.
Mārketinga pētījumi – sistemātisks datu vākšanas un analīzes process, kas tiek veikts, lai risinātu mārketinga un līdz ar to uzņēmuma problēmas. Šā procesa pamatuzdevums ir mazināt mārketinga jomā esošās neadekvātās uzvedības izraisīto risku. Mārketinga pētījumi dod iespēju prognozēt pieprasījuma izmaiņas un iespējamās izmaiņas mārketinga ārējā vidē, dod iespēju novērtēt tirgu: kādas preces un pakalpojumus var tajā pārdot, kādā apjomā un par kādu cenu.
Mārketinga pētījumos svarīgi ir veikt arī pieprasījuma prognozēšanu. Pieprasījuma prognozēšana ir nākotnes pieprasījuma novērtēšana ar dažādu metožu palīdzību, ņemot vērā prognozējamo pircēju uzvedību noteiktā mārketinga vidē un pie noteiktiem mārketinga darbības nosacījumiem.
Mārketinga pētījumi ir viens no komerciālo risku samazināšanas mehānismiem. Risks tiek samazināts pieņemot dažādus lēmumus saistībā ar preces ražošanu, pārdošanu un prezentēšanu. Mārketinga pētījumiem jānodrošina ticams priekšstats par konkurentu darbību, konkurentu iespējām un nodomiem. Mārketinga pētījumi nodrošina informāciju, lai varētu plānot sortimentu, cenu un izmaiņas tajā, plānot reklāmu un noieta loģistiku, kurā ietverta preču glabāšana, uzkrāšana un piegāde pircējiem. Minētie pētījumi atklāj uzņēmuma mārketinga iespējas, noskaidrojot, kādas ir tās mārketinga darbības, kas nodrošinātu uzņēmumam konkurences priekšrocības.
Pētījuma mērķis ir apskatīt mārketinga pētījumu veidus, ko var izmantot, un arī izmanto uzņēmumi, plānojot ieviest vai uzlabot kādu preci.
Pētījuma uzdevumi mērķa sasniegšanai:
- noskaidrot, kādas mārketinga metodes tiek izmantotas uzņēmumos;
- noskaidrot, kāpēc mārketingā nepieciešami pētījumi;
- analizēt, kādas ir šo metožu priekšrocības un trūkumi;
- pamatojoties uz speciālo literatūru, izpētīt, kā pētījumi tiek realizēti
- noskaidrot, kā notiek pētījumos iegūto datu apkopošana.
Pētījuma priekšmets: mārketinga pētījums
Pētījumā izmantojamā literatūras avoti:
- speciālā ekonomiskā literatūra
- interneta resursi

Mārketinga pētījumu nepieciešamība un virzieni uzņēmējdarbībā
Veiksmīga mārketinga pamats ir tirgus pētījums, kuru preces ražotājs atkarībā no savām finansiālajām iespējām var veikt pats vai pasūtīt specializētās aģentūrās, kas veic mārketinga pētījumus.
Mārketinga pētījumi ir nepieciešami jebkuram uzņēmumam, ja tas darbojas brīvā tirgū. Tomēr pirms šādu pasākumu veikšanas būtu nepieciešama situācijas analīze, kuras uzdevums ir noteikt tos apstākļus, kas ietekmē uzņēmuma darbību un jānovērtē arī dažādu mārketinga pasākumu iespējamās sekas.
Pirmajā fāzē tiek vākta informācija un veikti tirgus pētījumi par konkurenci, tendencēm patērētāju prasībām, vispārējo likumdošanu un mazumtirgotāju prasībām pret attiecīgo produktu. Vienlaicīgi tiek izvērtēti stratēģiskie varianti iekļūšanai tirgū, piem., preču marķēšanai (firmas zīme vai individuāla preču zīme) un noieta kanāliem (pārtikas mazumtirgotāji, specializētā tirdzniecība, gastronomija, gatavo ēdienu veikali u.t.t.) aprēķinot arī individuālajai stratēģijai nepieciešamās izmaksas.
Sekmīgai mārketinga stratēģiju plānošanai ir nepieciešama informācija – par potenciāliem mērķu tirgiem un viņu iespējamo reakciju uz uzņēmuma mārketinga mix, kā arī par konkurentiem un citiem no uzņēmuma kontrolējamiem lielumiem. Bez labas mārketinga informācijas vadītājs vadās pēc intuīcijas vai minējumiem, kas mūsu ātri mainīgajos konkurences apstākļos un ekonomiskajā situācijā izraisa neveiksmes.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация