Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:874420
 
Оценка:
Опубликованно: 30.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ievads

Izklāstītā mārketinga pētījuma mērķis ir noteikt eventuāla kultūras žurnāla „Arka” mērķauditoriju. Pētījuma autori izvēlējušies gūt informāciju par interesējošo jautājumu no pirmavota- potenciālajiem žurnāla lasītājiem, kuriem piedāvāts aizpildīt anketas. Kopumā tika izdalītas 75 aptaujas lapas, no kurām atpakaļ saņemtas un apstrādei derīgas ir 73.

Teorētiskās nostādnes, respondentu kopas un daudzuma novērtējums

Pastāv uzskats, ka rakstītās periodikas tirgus Latvijā ir ekstrēmi pārsātināts [1]. Par to liecina kiosku un universālo preču tirdzniecību vietu piedāvāto žurnālu bagātīgais klāsts un šķietami neierobežotais tēmu un problēmu loks, kurš tiek analizēts vai vienkārši sniegts lasītājam šo pašu preses izdevumu lappusēs. Pastāvot noteiktam un ierobežotam pieprasījumam pēc rakstītā vārda, nodrošināt jau saražotās produkcijas- žurnālu- noietu, nemaz nerunājot par jauna produkta ieviešanu Latvijas tirgū, ir principiāla problēma katrai izdevuma redakcijai. Problēma pastāv apskatot gan valsts valodā drukāto presi, gan krievvalodīgo izdevumu klāstu, tāpat arī citās valodās piedāvāto produktu sortimentu.
Tai pat laikā neoficiāla informācija un preventīvi pētījumi (aptaujas interesentu vidū), indicē nelielu, bet noteiktu anomāliju: Latvijas žurnālu tirgus, kurš piesātināts ar masveidīgu izklaides žanra produkciju, neveic lasītāju, kurš vērsts uz vairāk intelektuālu un garīgu tēmu apguvi, nodrošinājuma funkciju. Mārketingā līdzīgu situāciju dēvē par potenciālu tirgus nišu [4]. Šajā sakarībā dotā pētījuma autoriem radās interese par eventuālā stāvokļa noskaidrošanu un konkretizēšanu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1200368
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация