Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:325897
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.07.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  ‘’Fazer’’ maiznīcas apraksts    5
2.  ‘’Fazer’’ tostermaizes apraksts    7
3.  SIA ‘’Fazer’’ mārketinga vide    13
1.1.  ‘’Fazer’’ makrovide    13
1.2.  ‘’Fazer’’ mikrovide    16
4.  SIA ‘’Fazer’’ SVID analīze    20
5.  ‘’Fazer’’ tigus segmentācija un mērķa tirgus noteikšana    22
6.  SIA ‘’Fazer’’ mārketinga mērķi, stratēģijas un programma    25
7.  Budžets un laika grafiks    29
  Secinājumi un priekšlikumi    32
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    33
Фрагмент работы

2001. gadā, lai nodrošinātu uzņēmuma nākotnes izaugsmi, akciju sabiedrība “Druva” apvienojās ar “Ogres maiznieku”, un ražotne tika pārcelta uz Ogri.
Uzņēmums "Druva" savulaik bija viens no lielākajiem maizes ražotājiem Latvijā un tā produkcija bija plaši pazīstama. Deviņdesmito gadu sākumā "Druva" tika privatizēta. Tomēr, pastāvot lielajai konkurencei, saglabāt savas pozīcijas maizes tirgū bija visai grūti. Tāpēc tā īpašnieki nolēma maizes ceptuvi pārdot un pievērsties citiem uzņēmējdarbības veidiem. 2001.gadā uzņēmumu "Druva" pārņēma SIA "Ogres maiznieks", notika uzņēmumu saplūšana. Trešo lielāko maizes ražotāju Latvijā 2002.gadā iegādājās Somijas firma "Fazer Bakeries", kas ir uzņēmuma "Fazer", ko pazīstam kā vienu no lielākajām saldumu ražotājām Eiropā, meitasuzņēmums. Līdz ar to tika apvienotas "Druvas" tradīcijas ar "Fazer" modernajām tehnoloģijām, paverot iespējas darbības pilnveidei. 2002.gada oktobrī SIA "Ogres maiznieks" tika reģistrēts jau kā uzņēmums "Fazer maiznīca "Druva"". Jāpiebilst, ka 2001. un 2002.gads uzņēmumam bija grūts, jo šo pēdējo divu gadu bilance noslēgta ar zaudējumiem. Piemēram, 2002. gadā – 210 641 lats. Kaut gan, salīdzinot ar 2001.gadu, ievērojami palielinājies apgrozījums - no 1,2 miljoniem līdz 2 miljoniem latu gadā.
Ņemot vērā to, ka “Fazer” vārds ir viens no vispazīstamākajiem Skandināvijā un Baltijā, 2005. gada sākumā, lai pilnīgāk varētu izmantot “Fazer” zīmola spēku, uzņēmums kļuva par SIA “Fazer maiznīca”. [3]
Strauji augošie ražošanas apjomi radīja nepieciešamību paplašināt "Fazer maiznīcas" ražotnes ēku. Oktobra sākumā daudzu viesu klātbūtnē notika uzņēmuma jaunās ekspedīcijas noliktavas un biroja piebūves atklāšana, kas dubulto kopējo ražotnes ēkas platību līdz 10 000 kvadrātmetru. Paplašinātajā ekspedīcijas noliktavā uzstādīta Holandē ražota elektroniskā sistēma, kas ļauj daudz ātrāk un precīzāk safasēt pasūtījumus klientiem, kuros parasti iekļauti daudzi produkcijas veidi. Papildus paplašinātajām loģistikas telpām, jaunajā piebūvē atrodas jaunas biroja telpas administrācijai. Atklāts arī jauns "Fazer Amica" restorāns, kas rūpējas par darbinieku un uzņēmuma viesu ēdināšanu. [10]
Jaunās noliktavas palīdzēs uzņēmumam veiksmīgāk konkurēt ar konkurentiem, kā arī varēs efektīvāk un precīzāk veikt maizes piegādes uz veikaliem.
2005. gadā ievērojami paplašinājās produktu klāsts. Papildus ļoti populārajai "Druvas" maizei, sāka cept arī maizi ar "Fazer" zīmolu, kuras inovatīvo produktu klāsts īsā laikā ir ieguvis pircēju atzinību." Investēja, gandrīz 800 tūkstošus latu maizes līniju modernizēšanā un jaunu ražošanas līniju uzstādīšanā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация