Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:618851
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    2
1.  TIRDZNIECĪBAS UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS    2
2.  PREČU SORTIMENTS UN PREČU KUSTĪBAS PROCESS    2
3.  PIRCĒJI(KLIENTI) UN TO APKALPOŠANA. REKLĀMA UN PIRCĒJU PIESAISTĪŠANA    2
4.  TIRDZNIECĪBAS UZŅĒMUMA DARBA ORGANIZĀCIJA    2
5.  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    2
Фрагмент работы

Es savu tirgzinību praksi gāju tepat Jēkabpilī, Vienības ielā 1a, lielveikalā “Mego”. Man šī prakse ļoti patika. Es uzzināju daudz ko jaunu par veikala darbību, precēm, to piegādi, glabāšanu, pārdošanu. Praksi bija jāstrādā 4 nedēļas un pa šo laiku varēja visu labi iepazīt- gan kādi pienākumi katram jāveic, gan pašu darbinieku kolektīvu.
Personīgi es strādāju rūpniecības preču nodaļā. Mani pienākumi bija vienmēr skatīties, lai preces būtu sakārtotas, ja gadījumā pircēji tās sajaukuši, izlikt plauktos jaunas preces, gādāt par to, lai vienmēr būtu pielikta preču plauktu pirmā- tuvākā rinda, lai pircējs preci varētu viegli un parocīgi paņemt. Vēl es iemācījos rīkoties ar kases aparātu un likt cenas, kā arī man bija dažādi papildus pienākumi- piemēram, mazgāt plauktus, nest kastes u.c. Bija interesanti arī tas, ka pircēji bieži jautāja, kur atrast kādu preci vai vienkārši par to informāciju. Kaut gan strādāju rūpniecības daļā, man bija arī jāzina, kur atrodas dzērieni un kādas pārtikas preces.
“Mego” kolektīvā valda draudzīga atmosfēra, parasti viens pret otru ir izpalīdzīgi un saprotoši. Visi viens otru uzrunā uz “tu” nevis “jūs”, kas arī bija patīkami. Darbiniekiem ir sava ēdnīca, kur pārsvarā visi arī ēd. Es prakses laikā arī tur varēju paēst par 0,40 Ls vērtu talonu, ko bija jāiegādājas kasē.
Savu prakses vietu “Mego” izvēlējos tāpēc, ka gribēju praksi iziet kādā lielveikalā nevis mazā veikaliņā, lai labāk varētu izrast mārketingu, lai uzzinātu, kas notiek veikala iekšpusē, kā tik liktas cenas, preces plauktos u.c. Domāju ka nelielā veikalā to nevarētu tik labi apgūt. “Mego” ir arī diezgan populārs veikals, tas atrodas pilsētas centrā un tam ir plašs apmeklētāju loks. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация