Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:313494
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.02.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    4
1.  Masu mediju jēdziens un tā nozīme sabiedrībā    4
2.  Politika un tās ietekme uz masu informācijas līdzekļiem    5
3.  Mediju ideoloģijas    6
4.  politiskā propaganda    9
  NOBEIGUMS    9
Фрагмент работы

Masu informācijas līdzekļi - avīzes, žurnāli, radio un televīzija būtski ietekmē gandrīz visas sabiedrības dzīves sfēras, jo iespaido sabiedriskās domas veidošanās procesu.
Līdzpilsoņu panākumus, neveiksme, publicitātes progresu vai neslavas celšanu sabiedrībā bieži saista ar pozitīvu vai negatīvu mediju (medijs – ir kanāls jeb forma, kas transportē informatīvo substanci līdz adresātam) klātbūtni [3, 9.lpp].
Mediju plašā izplatība un intensīvā klātbūtne mūsu ikdienā ir spēka izpausmes faktors, ar kuru nākas rēķināties daudziem gan privātajā, gan publiskajā dzīvē. Lielākā sabiedrības daļa ir atkarīga no mediju orientācijas, viedokļa, gaumes un uzskatu svārstībām – no to apzinātās un neapzinātās ietekmes.
Deklarācijā par masu informācijas līdzekļiem ir teikts, ka tiem ir svarīga nozīme miera un starptautiskās izpratnes stiprināšanai, cilvēka tiesību sekmēšanai un rasisma, aparteīda un kara propagandas apkarošanai, kā arī, lai stiprinātu mieru un starptautisko saprašanos, īstenotu dzīvē cilvēka tiesības un vērstos pret rasismu, aparteīdu un kara kurināšanu. Masu informācijas līdzekļi visā pasaulē ar savu sūtību veicina cilvēka tiesību īstenošanu, it īpaši ļaujot paust savu viedokli apspiestām tautām, kuras cīnās pret koloniālismu, neokoloniālismu, ārvalstu okupāciju un visām rasu diskriminācijas un apspiešanas formām un kuras nespēj panākt, ka viņu balsis dzirdētu pašu teritorijās [3].
Daļa pētnieku mēdz dēmonizēt mediju spēku un iespējas, apgalvojot, ka masu mediji ir pirmā vara, jo „izraujot no rokām patiesās varas sviras” valsts politiskajai un ekonomiskajai elitei. Mediji, cenšoties noteikt sabiedrības attīstības vai regresa procesus, spriež linča tiesu bez atbilstoša demokrātiskā mandāta.
Turpretī citi mediji analītiķi samērā skeptiski raugās uz mediju lomu un iespējām būtiski ietekmēt sabiedrisku organizāciju, uzņēmumu, iestāžu uzraudzību un rīcību, paužot pārliecību, ka mediju ietekme ir nenozīmīga, jo to radītais efekts sabiedriskās domas veidošanā nav zinātniski pierādīts. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация