Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:243983
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    2
2.  Mērķi, uzdevumi    4
3.  Procesa izklāsts    5
4.  Novērtējums    7
5.  Izmantotā literatūra    8
Фрагмент работы

Māsas var būt liels atspaids veselības aprūpē. To atzīst daudzi cilvēki un arī Pasaules Veselības Organizācija ir atkārtoti sludinājusi savu atbalstu māsu darbam.
Māsām ir dažādas lomas un uzdevumi, atkarībā no viņu vietas veselības aprūpes sistēmā un iespejas ietekmēt ārstniecības procesu un pacientu izveseļošanās gaitā ka arī, pieņemt lēmumus, kas attiecas uz veselības aprūpes sistēmu.
No seniem laikiem cilvēkiem rūpo slimību novēršana un veselības uzturēšana. Vēlēšanās uzturēt veselību tiek saistīta ar sociālās grupas uzturēšanu. Mūsdienu sabiedrības lielākā daļa atzīst, ka jārūpējas par tiem, kuri cieš no slimību radītajām sociālajām, ekonomiskajām, emocionālajām un fiziskajām neērtībām, vai par tiem, kas nav spējīgi paši par sevi parūpēties.Pakāpes, kādās šīs rūpes parādās, un veidi, kādos tās tiek nodrošinātas, ir atkarīgi no daudziem faktorie:
Personāla izglītība (sevis pilnveidošana, kvalifikācijas celšanas kursi un c.)
Interese par darba norisi nodaļa;
Cieņa pret pacientiem un darba kolēģiem.

Māsas darbs ir aktīvs process, kurā nepieciešams rast jaunus risinājumus mainīgājām veselības aprūpes vajadzībām dažādās sabiedrības grupās. Uzticība, kādu cilvēki izrāda māsām, uzticoties aprūpēt sevi un savus tuviniekus, liek kritiski pārskatīt māsu praksi, lai nodrošinātu tādu aprūpi, kam ir pozitīvs iznākums.
Aprūpes un ārstēšanas svarīgākā sastāvdaļa ir informācija par pacientu, tādēļ liela nozīme ir komandas darbam. Lai izpildītu savus darba pienākumus, saskaņā ar pacienta vajādzībām un izvairītos no nekvalitatīvas aprūpes svarīga nozīme ir tai informācijai, kuru darbinieks saņem pieņemot dežūru.
Lai nodrošinātu māsas atbildību par saviem pienākumiem, nepieciešama profesionālo, ētisko, kā arī kultūras standartu apgūšana un attīstīšana. Lai pacientam varētu sniegt augstas kvalitātes aprūpi, ir svarīgi, ka māsas spēj saskatīt loģisku pamatojumu savai rīcībai un viņām ir pieejami standarti, pēc kuriem novērtēt māsu praktisko darbību.
Neiroloģisko traucējumu parastās izpausmes ietver kustību, jušanas, autonomās inervācijas un kognitīvo sfēru. Novērojot šos simptomus, iegūstot atbilstošu anamnēzi un veicot pilnu neiroloģisko izmeklējumu, ir iespējams labāk saprast neiroloģiskā traucējuma būtību un plānot aprūpi. Neiroloģijas nodaļā ir liela darba intensitāte, daudz pacientu ar kutību traucējumiem un vispār nekustīgu pacientu, tādēļ, iegūtā, dežūras nodošanā-pieņemšanā informācija, ir ļoti svarīga. Ar tās palīdzību, personāls, var precīzi izpildīt savus darba pienākumus un iegūt precīzu informāciju par pacientiem, nodrošinot tiem, pilnvērtīgu ārstēšanu un aprūpi. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация