Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:451954
 
Оценка:
Опубликованно: 05.11.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tādējādi R. Blaumanis ir radījis tēlu, kas atbilst tam, ko dēvējam par ideālu māti. Dzenīša jaunkundze ir tik atšķirīga no Raudupietes un Roplainietes, ka rodas jautājums, kā ir iespējams radīt šīs nepilnīgās mātes, kuras ir gan vājas, gan neizlēmīgas, gan egoistiskas, gan nesaprātīgas savā mīlestībā? Šoreiz atbilde man zināma - lai izveidotu ko tādu, vispirms ir dziļi jāizprot sievietes būtība. Un tikai pēc tam var radīt ko tik pretēju tās patiesajai dabai. Tāpat kā mākslinieks, lai izjauktu priekšmetu formu, radot abstrakciju, vispirms iemācās to uzzīmēt pareizi un ar izpratni, un tikai tad viņš var veidot, ko pavisam jaunu un unikālu.
Pāvests Pāvils VI teicis: ”Māte ir radītās pasaules kronis un zināmā mērā Dieva meistardarbs. Viņas mīlošajām rokām Dievs uzticēja visu cilvēces nākotni. Māte ir visa tā atveids, kas pasaulē ir tas labākais, skaistākais un maigākais.” Uz šīs atziņas turas un sakņojas R. Blaumaņa Mātes koks. Dabā nekas nemēdz būt pilnīgs, arī šim kokam (tas manā darbā, protams, ir nepilnīgs) ne visi zari ir zaļi, ne visi zari ir auglīgi, tomēr saknēm ir uz kā turēties un ar ko baroties. Par to parūpējies pats rakstnieks Rūdolfs Blaumanis un viņa māte Karlīne Blaumane.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1326494
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация